Kad nav laika ilgi stāvēt pie plīts, talkā nāk ēdieni, kurus jokojot dēvē par ‘’slinkajiem’’, jo tos gatavo pēc vienkāršotām receptēm. 20-30 minūšu laikā mēs iegūstam oriģinālu un sātīgu ēdienu, kas pēc garšas ne ar ko neatšķiras no oriģinālā.
Slinkie kāpostu tīteņi
Šo aromātisko, kārdinošo un krāsaino ēdienu ir izdomājuši čigāni. 3-4 porciju pagatavošanai būs nepieciešams:
- 0,5 kg maltas cūkgaļas,
- 100 g rīsu,
- 2 sīpoli,
- 2 burkāni,
- 200 g balto galviņkāpostu,
- 50 g tomātu pastas,
- pa 1 tējk. malto melno piparu un kaltēto ķiploku,
- 160 ml augu eļļas,
- 1 tējk.paprikas maltajai gaļai + 1 ēdamkarote mērcei,
- 800 ml ūdens,
- 2 tējk. sāls,
- zaļumi pēc garšas.
Rīsus aplej ar verdošu ūdeni, kāpostus sarīvē. Smalki sagriež sīpolus, sagriež salmiņos burkānus un apcep eļļā, līdz tie kļūst mīksti. Maltajai gaļai pievieno olu, kāpostus un sakapātus zaļumus, papriku, pusi garšvielu un pusi apcepto dārzeņu.
Otru pusi dārzeņu apcep kopā ar tomātu pastu, pēc tam pielej ūdeni ar atlikušajām garšvielām un nedaudz pavāra. No maltās gaļas veido bumbiņas un liek katlā pārmaiņus ar mērci. Uzliek vāku un sautē 25 minūtes uz vidējas uguns.
Slinkie hačapuri
No minimāla produktu daudzuma sanāk brūngani, maigi un sulīgi plācenīši. 2-3 porcijām būs nepieciešams:
Olu sakuļ, sajauc ar pienu, miltiem, sāli, uz rupjās rīves sarīvētu sieru un kārtīgi samaisa. Pannu ieziež ar sviestu, ielej mīklu un cep zem vāka uz lēnas uguns 7-8 minūtes. Apgriež uz otru pusi, apcep, nedaudz palielinot uguni, jau bez vāka.
Lasi arī: Tomātiņi ziemai – nu ļoti garšīgi sanāk
Slinkie belaši
Šādi pīrādziņi bez īpašām pūlēm vienmēr izdodas pufīgi, mīksti un sulīgi. 3-4 porcijām vajadzēs:
Pildījumam:
Sīpolus sasmalcina blenderī, pievieno maltajai gaļai, pieliek garšvielas un samaisa. Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu ar cukuru un sāli. Pielej kefīru, ieber miltus, sodu un iejauc vidēji biezu mīklu.
Uzkarsētā eļļā ar karoti liek mīklu, veidojot pankūkas. Pa virsu liek malto gaļu un pārklāj ar mīklu. Cep zem vāka uz mērenas liesmas no abām pusēm , līdz veidojas zeltaina garoziņa.
Slinkie vareņiki ar biezpienu
Šis ēdiens sanāk ārkārtīgi gards, lai gan mīkla nav pat kārtīgi jāmaisa. 3-4 porcijām nepieciešamās sastāvdaļas:
- 400 g sausa biezpiena,
- 2 olas,
- 125 g miltu,
- 0,3 tējk. sāls,
- 25 g cukura un 0,5 g vanilīna pēc vēlēšanās.
Biezpienu samaisa ar olām, sāli un miltiem, ja ir vēlēšanās, pievieno cukuru ar vanilīnu. Mīklu izklāj platā šķīvī apmēram 2 cm biezā kārtā. Katliņā uzvāra ūdeni un liek tajā mīklas gabaliņus, ko nokniebj ar mitru dakšiņu. Sagaida, kamēr ūdens sāk vārīties atkal, un vāra 1 minūti uz vājas uguns.