Tomātiņi ziemai – nu ļoti garšīgi sanāk

edzive

Par šiem konservētajiem tomātiem droši var teikt: ‘’Mēli var norīt!’’ – tik gardi tie sanāk. Turklāt to pagatavošanas recepte nemaz nav sarežģīta: tomātus divas reizes aplej ar verdošu ūdeni (katru reizi izlejot iepriekšējo), bet trešo reizi – ar sālsūdeni, un etiķi lejot tieši burkās. Lai tomāti sanāktu aromātiskāki, konserviem pievieno zaļumus un garšvielas, lai gan var aizvākot arī bez tiem, atstājot tikai ķiplokus, arī tā būs ļoti garšīgi.

Sastāvdaļas

uz divām litra burkām:

  • Tomāti – tik, cik salien burkās
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • Melnie graudu un smaržīgie pipari – pa 6 gab.
  • pētersīļi – 6-8 zariņi
  • 9% etiķis – 3 ēd.kar.

Sālsūdenim:

  • ūdens – 1 litrs
  • sāls – 2 ēd.kar. bez kaudzes
  • cukurs – 6 ēd.kar.

Pagatavošana

  1. Konservēšanai izvēlieties gatavus, stingrus tomātus (atkarībā no tomātu izmēra var būt nepieciešams no 1,5 līdz 2 kg tomātu). Nomazgājiet tos un nosusiniet.
  2. Jau iepriekš sagatavojiet burkas (to tilpumu izvēlieties, vadoties no savām vajadzībām). Pēc tam katrā litra burkā ielieciet pa 3 melno un smaržīgo piparu graudiņiem, pa vienai ķiploka daiviņai (ja jums garšo marinēti ķiploki, tad var vairāk) un pa 3-4 pētersīļu zariņiem (tos var aizvietot ar dillēm). 
  1. Pēc tam blīvi salieciet nomazgātus tomātus.
  2. Tomātiem uzlejiet verdošu ūdeni, uzlieciet burkām metāla vāciņus un ļaujiet ievilkties 20 minūtes.
  3. Pēc tam ūdeni izlejiet laukā un uzlejiet jaunu verdoša ūdens porciju. Ļaujiet tomātiem pastāvēt 5 minūtes, tad atkal nolejiet.
  4. Uzvāriet jaunu ūdeni, pievienojiet tam sāli un cukuru, kārtīgi izmaisiet un minūti pavāriet.
  5. Katrā litra burkā ielejiet pa 1,5 ēdamkarotei etiķa. 
  1. Pēc tam uzlejiet tomātiem karsto sālsūdeni un aizvākojiet burkas. 
  2. Aizvākotās burkas kārtīgi sasedziet līdz pilnīgai to atdzišanai. Pēc tam salieciet tās vēsā vietā uzglabāšanai.

Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More