Gardums no kabačiem ar kausēto sieru

edzive

Ja jums garšo kabači, tad noteikti izmēģiniet šo recepti – kabaču smēriņu ar kausēto sieru. Šo dārzeņu pastu var papildināt ar sīpoliem, burkāniem un zaļumiem (ja vēlaties, arī ar ķiploku). Sanāk lieliska uzkoda, ko var pasniegt gan ar grauzdiņiem, gan bageti, gan sausmaizītēm. 

Sastāvdaļas

  • kabači – 0,5 kg
  • kausētais siers – 150 g
  • burkāns – 1 gab.
  • sīpols – 1 gab.
  • augu eļļa – 1-2 ēd.kar.
  • sāls, pipari, zaļumi – pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pirms gatavošanas sagatavojam dārzeņus. Burkānu notīrām un sarīvējam uz rupjās rīves. Sīpolu sagriežam ceturtdaļgredzenos. Kabačus sagriežam nelielos kubiņos. 
  2. Pannā uzkarsējam augu eļļu un apcepam sīpolus, līdz tie mīksti.
  3. Pievienojam burkānus un apcepam uz nelielas uguns, līdz arī tie kļuvuši mīksti.
  4. Beigās pievienojam kabačus, uzliekam vāku un sautējam 10-15 min., līdz kabači mīksti. Periodiski apmaisām, pievienojam sāli un piparus pēc garšas.
  5. Gatavus dārzeņus noņemam no plīts un ļaujam atdzist.
  1. Atdzisušiem dārzeņiem pievienojam zaļumus. 
  2. Kausēto sieru griežam nelielos kubiņos un liekam pie kabačiem. 
  3. Visu kopā saliekam blenderī un sablenderējam līdz viendabīgai masai. 
  4. Tagad masu pārliekam piemērotā traukā ar vāku un ievietojam ledusskapī uz pāris stundām. Pastai ir nedaudz jāsabiezē.

Lieliskā kabaču un siera pasta gatava! Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More