Neatvairāms ēdiens svētku pusdienām vai vakariņām! Tomātu un cūkgaļas saderība ir ideāla – tomāti piešķir ēdienam brīnišķīgu viegli skābenu sulīgumu, un kopā ar siera garoziņu garša kļūst vienkārši neatkārtojama. Būtībā tās ir cūkgaļas karbonādes ar gardu pildījumu.
Pagatavošana:
Ņemam 700 gramus cūkgaļas fileju un sagriežam aptuveni viena centimetra biezās šķēlēs.
Tad gaļu kārtīgi izklapējam no abām pusēm.

Tad gaļu no abām pusēm apkaisām ar sāli un pipariem.

Ar garšvielām apkaisītos gaļas gabaliņus apviļājam miltos


Sagriežam kubiciņos divus svaigus tomātus.

Kubiciņos sagriežam arī 200 gramus svaigu šampinjonu. Var ņemt arī svaigas saldētas vai marinētas sēnes.

Kubiciņos sagriežam arī vienu svaigu sīpolu.

Bļodā iesit divas olas un kārtīgi sakuļ.


Uzkarsē pannu ar augu eļļu un miltos apviļātās gaļas šķēles izmērcē sakultajā olu masā un liekam uz uzkarsētās pannas. Gaļu cepam līdz zeltaini brūnai krāsai.




Tā apcep visus gaļas gabaliņus un liek uz šķīvja. Pannu izmazgā, atkal uz tās lej augu eļļu un līdz zeltaini brūnai krāsai apcep sīpolus.

Gaļu liek cepamajā plātī jeb traukā.

Virspusē vienmērīgi izklāj sīpolus.

Pēc tam šampinjonus un tomātus.

Pa virsu gaļai uzspiež majonēzi. Majonēzi var aizstāt arīdzan ar krējumu, bet šādi tomēr būs gardāk.

Nobeigumā visu pārkaisa ar 150 gramiem rīvēta siera.

Liekam cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 200 grādiem un cepam aptuveni 20 līdz 30 minūtes. Gatavs! Gaļu pasniedzam kopā ar dārzeņiem vai jebkuru garnīru.



Sastāvdaļas:
- Cūkgaļas fileja – 700 g
- Sāls – 1 tējk.
- Malti melnie pipari – pēc garšas
- Olas – 2 gab.
- Milti – apviļāšanai
- Svaigi šampinjoni – 200 g
- Sīpols – 1 gab.
- Tomāti – 200 g
- Siers – 150 g
- Majonēze – 3–4 ēd.k. (vai krējums)
- Zivs sanāk maiga kā sviests! Kā garšīgi iesālīt sarkano zivi mājās: dalos ar recepti – viegli sālīts lasis, forele
- Kāpēc armēņu šašliks gatavojas ātrāk par citiem. Gaļas marinādes recepte un citas pagatavošanas nianses
- Esmu izmēģinājusi daudzas receptes, bet atgriežos pie šīs. Vislabākie kabaču jeb cukini ikri bez sarežģītas darbošanās
- Zemeņu ievārījumu vāru tikai pēc šīs receptes – citus nemeklēju, jo saglabājas zemeņu garša un smarža. Un arī bez biezinātāja tas ir biezs
- Uzzināju veidu, kā pagatavot “restorāna” gaļu: mājās to gatavoju viegli un vienkārši, sanāk ļoti garšīgi, un gaļa ir ārkārtīgi maiga