Ja vēlaties pagatavot kaut ko gardu svētku galdam vai ģimenes vakariņām, šī recepte būs tieši tas, kas jums nepieciešams.
Pagatavošana:
Starp citu šādu ruletīšu pagatavošanai lieliski derēs arī vistas fileja, tomēr šodien to gatavosim no cūkgaļas filejas. Gaļu sagriežam un izklaspējam no abām pusēm aptuveni piecu milimetru biezumā.

Izklapēto gaļu apkaisām ar sāli un pipariem. Man sanāk aptuveni viena tējkarote sāls no abām pusēm un pustējkarote piparu. Ja vēlaties, tad gaļu var mazliet apslacīt arī ar citronu sulu.

Sakāpājam zaļumus: dilles un petersīļus.

Bļodiņā liekam aptuveni 50 gramus sviesta, pievienojam zaļumus, četras ķiploku daiviņas un visu kārtīgi samaisām.




Sagriežam strēmelītēs sieru.

Uz gaļas gabaliem uzsmērē zaļumu sviestu un liek vienu vai divus siera stienīšu. Gaļu sarullē un aizdara ar zobu bakstāmajiem kociņiem, lai ruletīties neattaisītos gatavošanās laikā.





Ja nevēlaties rueltītes gatavot mērcē, tad iespējams tās likt šādā pašā veidā cepeškrāsnī un gatavot uz 200 grādiem aptuveni 30 minūtes, tomēr man vislabāk tās garšo skābā krējuma-ķiploku mērcē, tāpēc parādīšu kā tās pagatavot šādā veidā. Sagatavotās ruletītes apviļā miltos.


Uz uzkarsētas pannas lejam augu eļļu un apcepam ruletītes līdz tās ir zeltaini brūnas uz nelielas uguns.

Tad sagatavosim mērci. Bļodā lej 250 mililitrus ūdens, pievieno 3 ēdamkarotes krējumu, nedaudz sāli un visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno trīs vai četras ķiploku daiviņas.




Uz sausas pannas liek ruletītes.

Ruletītes pārlejam ar mērci un uz nelielas uguns zem vāka gatavo aptuveni 40 minūtes.




Ja nepieciešams gatavošanās procesā pievieno vēl nedaudz ūdens. Piecas minūtes pirms gatavības es mērcei pievienoju ūdeni, kurā izmaisīta viena tējakrote miltu, lai mērce sabiezētu. Ja gatavojat ēdienu no vistas fileju, tad ruletītes mērcē jāsautē vien 15 minūtes.


Sastāvdaļas:
- Cūkas fileja – 900 g
- Sāls – 1 tējk.
- Maltie melnie pipari – pēc garšas
- Citronsula – pēc vēlēšanās
- Siers – 100–150 g
Pildījumam:
- Sviests – 50 g
- Zaļumi – pēc garšas
- Ķiploks – 4 daiviņas
Mērcē:
- Ūdens – 250 ml
- Sāls – 1/3 tējk.
- Ķiploks – 3–4 daiviņas
- Skābais krējums – 3 ēd.k.
- Milti – 1 tējk. (pēc vēlēšanās)
- Zivs sanāk maiga kā sviests! Kā garšīgi iesālīt sarkano zivi mājās: dalos ar recepti – viegli sālīts lasis, forele
- Kāpēc armēņu šašliks gatavojas ātrāk par citiem. Gaļas marinādes recepte un citas pagatavošanas nianses
- Esmu izmēģinājusi daudzas receptes, bet atgriežos pie šīs. Vislabākie kabaču jeb cukini ikri bez sarežģītas darbošanās
- Zemeņu ievārījumu vāru tikai pēc šīs receptes – citus nemeklēju, jo saglabājas zemeņu garša un smarža. Un arī bez biezinātāja tas ir biezs
- Uzzināju veidu, kā pagatavot “restorāna” gaļu: mājās to gatavoju viegli un vienkārši, sanāk ļoti garšīgi, un gaļa ir ārkārtīgi maiga