Kas notiek ar speķi šāda sālīšanas procesa laikā — es nezinu, bet rezultāts ir neticami garšīgs. Tātad, sāksim.
Sālīšanai vislabāk der speķis ar liesumiņa kārtu vai cūkas krūtiņa, kurā ir nedaudz gaļas. Sagriežam speķi gabalos pa porcijām. Man sanāca gabali aptuveni 5 x 10 cm lielumā.
Un tagad ņemam pergamenta papīru (nevis cepamo papīru) un cukuru!!! Katru speķa gabaliņu kārtīgi apviļājam cukurā un ietinam pergamenta papīrā. Šādā veidā liekam speķi ledusskapī vismaz uz 12 stundām (var arī uz visu diennakti). Pēc tam speķi kārtīgi noskalojam aukstā tekošā ūdenī un nosusinām katru gabaliņu ar salveti.
Sagatavojam sālīšanas maisījumu. Bļodā sajaucam sasmalcinātu lauru lapu (es to saberzu mazos gabaliņos), maltus melnos piparus, paprikas pulveri, saspiestu ķiploku (izlaistu caur ķiplokspiedi), hmeli-suneli garšvielu maisījumu un sāli (sālij jābūt akmens sālij, ne jodētai). Tagad katru speķa gabaliņu kārtīgi (dāsni!) apviļājam šajā sālīšanas maisījumā un ietinam pergamenta papīrā.
Šādā veidā speķi liekam ledusskapī sālīties uz vienu nedēļu. Pēc 7 dienām speķis ir gatavs. Ilgākai uzglabāšanai speķi var noskalot no sāls un uzglabāt saldētavā.

SASTĀVDAĻAS:
- Speķis – 1 kg
- Cukurs – ~150 g
- Rupjā sāls – 0,5 kg
- Ķiploki – 5–6 daiviņas
- Lauru lapas – 3 gab.
- Malta paprika – 1 tējkarote ar kaudzi
- Hmeli-suneli – 1 tējkarote bez kaudzītes
- Malti melnie pipari – 1 tējkarote bez kaudzītes
- Uzzināju veidu, kā pagatavot “restorāna” gaļu: mājās to gatavoju viegli un vienkārši, sanāk ļoti garšīgi, un gaļa ir ārkārtīgi maiga
- Kotletes vairs necepu: gatavoju garšīgu ēdienu no 500 g maltās gaļas, kuru dievina visa mana ģimene!
- Sautēti kāposti būs daudz garšīgāki – veca ēdnīcas pavārīte dalījās trīs knifiņos, kas padara tos tik garšīgus
- Kā pagatavot gardus profitroļus, kas vienmēr izdodas – mani noteikumi!
- Gaļas ruletītes skābā krējuma-ķiploku mērcē