Tautas gudrība – «cik cilvēku, tik garšu» – ir pilnīgi pareiza!
Tātad, sāksim: vārītu vistas fileju sagriežam strēmelītēs vai sadalām šķiedrās. Olas sagriežam kubiņos. Sieru sarīvējam uz rupjās rīves. Rozīnes un žāvētas plūmes aplejam ar verdošu ūdeni, pēc tam nosusinām ar dvieli. Žāvētās plūmes sagriežam nelielos gabaliņos. Valriekstus arī sagriežam gabaliņos. Pāris ķiploka daiviņas sasmalcinām sev ērtā veidā.
Visus sagatavotos produktus liekam bļodā, samaisām, pievienojam sāli un piparus pēc garšas un… mūsu salāti ir gatavi!
Tos uzreiz var pasniegt uz galda.
Sastāvdaļas:
- 300 g vistas filejas
- 3 vārītas olas
- 100 g žāvētu plūmju
- 50 g rozīņu
- 70 g valriekstu
- 150 g cietā siera
- 2–3 ķiploka daiviņas
- majonēze mērcei
- sāls pēc garšas
- zaļumi dekorēšanai
🔺 Man tiešām ļoti interesē, ko jūs domājat par šiem salātiem, jo sastāvdaļu kombinācija, patiešām, nav pavisam ierasta, bet man – salāti ir ļoti garšīgi! Bet kā ar jums?!
- Uzzināju veidu, kā pagatavot “restorāna” gaļu: mājās to gatavoju viegli un vienkārši, sanāk ļoti garšīgi, un gaļa ir ārkārtīgi maiga
- Kotletes vairs necepu: gatavoju garšīgu ēdienu no 500 g maltās gaļas, kuru dievina visa mana ģimene!
- Sautēti kāposti būs daudz garšīgāki – veca ēdnīcas pavārīte dalījās trīs knifiņos, kas padara tos tik garšīgus
- Kā pagatavot gardus profitroļus, kas vienmēr izdodas – mani noteikumi!
- Gaļas ruletītes skābā krējuma-ķiploku mērcē