3 neparasti kečupa veidi: ar mājās pagatavotu kečupu gaļa būs vēl garšīgāka

edzive

Kečups ir pats populārākais papildinājums gaļas ēdieniem, bet tas arī ātri apnīk, jo garšas ir ļoti vienādas. Lieliska alternatīva būs daži neierasti mērces veidi. Ar tiem gaļa būs garšīgāka un sulīgāka. 

Ar āboliem

Mājās gatavota mērce ar āboliem piedos ēdienam aromātu un saldi skābu garšu. 

Sastāvdaļas: 

Pagatavošana: 

Tomātus nomazgā, sagriež gabaliņos un liek lielā katlā. Jo lielāks trauks, jo labāk varēs salikt visas sastāvdaļas. Ābolus nomazgā, izņem serdi, sagriež un liek pie tomātiem. Sīpolus un ķiplokus notīra, sasmalcina un arī liek katlā. Katlu liek uz lēnas uguns, samaisa un ļauj uzvārīties zem vāka. Sutina maisījumu stundu, lai veidotos sula. Tad uguni izslēdz un ļauj katla saturam nedaudz atdzist. Pēc tam masu izberž caur sietu vai izmanto blenderi. Jāsanāk viendabīgai masai bez kādiem gabaliņiem. Pārlej iegūto masu katlā, ļauj uzvārīties un pavāra 10-15 minūtes uz lēnas uguns, pievieno sāli, piparus un cukuru. gatavo mērci salej sterilizētās burkās un aizvāko. 

Lasi arī: Gadiem pārbaudīta KETO diēta un tās ēdienkarte nedēļai

No plūmēm

Viegls kečups ar augļu piegaršu saderēs ar sauso gaļu un steikiem. 

Sastāvdaļas: 

  • Tomāti – 600-700g
  • Sīpols – 1gb
  • Saldas plūmes – 200-300g
  • Cukurs – 1/2 ēd. kar. 
  • Etiķis – 10ml
  • Sāls – pēc garšas
  • Lauru lapa, krustnagliņa, smaržīgie pipari – 2-3 gb

Pagatavošana: 

Tomātiem augšpusē izdara krustenisku iegriezumu, aplej ar vārošu ūdeni un noņem mizu. Sagriež vidējos gabaliņos un liek katlā. Pasutina tomātus uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes, kamēr tie sāk suloties. Sīpolu notīra, sasmalcina ar blendera palīdzību, liek pie tomātiem un pavāra pāris minūtes. Plūmes kārtīgi nomazgā, izņem kauliņus un pārbauda vai nav iekšā kādi tārpi. Pārvērš tās biezenī un liek klāt tomātiem. Visu samaisa, pieliek garšvielas un sāli. Sutina mērci ap 15 minūtes līdz tā sabiezē. Pēc tam izberž caur sietu, atdalot liekās mizas un sēklas. Tad masu liek atpakaļ katlā, pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns līdz iegūstat sev vēlamo konsistenci. Gatavo plūmju kečupu salej pa burkām, ļauj atdzist un liek ledusskapī glabāties. 

Ar papriku

Kečups ar papriku un tomātiem pēc garšas atgādina lečo, pateicoties saldumam. 

Sastāvdaļas: 

  • Tomāti – 2gb
  • Paprika – 3gb
  • Ķiploki – 3-5 daiviņas
  • Sāls, sarkanie un melnie pipari – pēc garšas
  • Etiķis – 1/2 tējk. 

Pagatavošana: 

Visas sastāvdaļas izmaļ caur gaļas mašīnu. Pirmie ir tomāti, tad paprika un tad ķiploki. Iegūto masu pārlej dziļā katlā un liek uz lēnas uguns. Vāra tomātu biezeni līdz veidojas putas, tās noņem, tad pieber sāli, piparus. Ja ir vēlēšanās var pielikt sasmalcinātus zaļumus, piemēram pētersīļus vai kinzu. Visu kārtīgi samaisa un vāra vēl 30 minūtes. Masu izberž caur sietu, pievieno etiķi un salej burkās. Glabā ledusskapī. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More