Marinēti tomātiņi ar saldajiem pipariem

edzive

Šī recepte nav jauna, bet tomātiņi sanāk ļoti garšīgi. Apēdas gan tomātiņi gan marināde. Sastāvdaļas dotas uz divām 1,5 l burkām. 

Sastāvdaļas: 

  • Tomāti
  • Saldie pipari – 2gb
  • Sīpoli – 3gb
  • Ķiploki – 1gb
  • Lauru lapas – 3-4gb
  • Pipari graudu – 5gb uz burku
  • Smaržīgie pipari – 3gb uz burku
  • Krustnagliņas – 2gb uz burku

Marinādei: 

No divām 1,5 l burkām sanāk apmēram 1,5 l ūdens

  • Ūdens – 1,5 l
  • Cukurs – 6 ēd. kar. 
  • Sāls – 2 ēd. kar. 
  • Etiķis 9% – 3 ēd. kar. 

Pagatavošana: 

Saldo piparu sagriež nelielos kubiciņos, sīpolus gredzenos un ķiplokus šķēlītēs. Burkās liek sagrieztos dārzeņus, pievieno garšvielas. Blīvi saliek burkās tomātus. Aplej tomātus ar verdošu ūdeni un ļauj pastāvēt 20 minūtes, tik ilgi līdz burku var noturēt rokās. Tad ūdeni nolej katliņā, ļauj uzvārīties un atkal aplej tomātus. Atstāj uz 15 minūtēm. Principā var arī paturēt 5-10 minūtes. Trešajā reizē gatavo marinādi. Ūdenim pievieno cukuru un sāli, bet kad uzvārās, pievieno etiķi un uzreiz lej virsū tomātiem un aizvāko. Burkas ietin segā līdz tie pilnīgi atdzisuši. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More