Mājas desa no cūkgaļas, kuru gribēsies ēst visu laiku

edzive

Vēlaties desiņu? Garšīgu, mājas? Šī recepte jums noteikti noderēs! 

Sastāvdaļas: 

Pagatavošana: 

Priekš desām vislabāk der kakla vai pakaļējās daļas gaļa. Ja kakla gabals ir trekns, tad tas jāattīra no speķa vai jāliek mazāk speķa. Ja patīk trekna desa, tad atstāj visu kā ir. Gaļa smalki jāsagriež. Arī speķi sagriež, bet var pat samalt gaļas mašīnā. Saliek visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Masai jābūt vijīgai. Ja tā nav, tad pievieno nedaudz aukstu ūdeni.

домашняя колбаса из свинины

Zarnas var nopirkt jau sagatavotas, pretējā gadījumā tās ir jāmērcē sodas ūdenī, pēc tam kārtīgi jāizmazgā. Tas ir ilgs un piņķerīgs process. 

домашняя колбаса из свинины

Zarnu sagriež vajadzīgajā garumā.

домашняя колбаса из свинины

Lai sāktu pildīt desu, ir nepieciešams konuss. Ja mājās tāda nav, tad var apgriezt plastmasas pudeli. Sāk pildīt uzvelkot gandrīz visu zarnu uz konusa un pamazām to piepildot.

Desu nevajag piepildīt ļoti blīvi, lai gatavošanas laikā tā nepārsprāgtu. Desu galus aizsien ar parasto diegu. Desas sapilda un atstāj uz nakti ledusskapī lai savelkas garšvielas.

Cepamo pannu izklāj ar pergamenta papīru un liek desas. Cep cepeškrāsnī 180 grādos līdz kļūst skaisti brūnas. Kādu reizīti apgroza un iedur ar kociņu vietās, kuras uzpūšas. Pēc kādām 40 minūtēm ir gatavas. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More