Viņi teica, ka ātrās uzkodas ir garšīgas tikai lielajās ēdināšanas uzņēmumu ķēdēs. Mājās mēs gatavojam kaut kādas muļķības. Viņi teica, ka šīs burgeru maizītes nekur nav atrodamas. Nu ko? Vai mēs viņiem ticēsim? Protams, nē! Jo mēs graujam stereotipus par bezgaumīgu, dārgu un grūtu ēdienu. Tāpēc šodien vēlamies jautrā kompānijā – kopā ar Jums – pagatavot vienkārši izskatīgu, bet patiesi gardu un ātru uzkodu. Aiziet?
Gatavojam malto liellopu gaļu: gaļas mašīnā samaļ gaļu ar sīpoliem un pievieno garšvielas.
Visu samaisām līdz viendabīgai masai – es to daru ar rokām. Ja jums nepatīk ķēpāties ar malto gaļu, varat vilkt gumijas cimdus.
Tomātus sagriežam apļos. Un mēs paņemam grauzdētu maizi.
Tagad uz maizes uzlieciet jēlu malto gaļu (pilnu ēdamkaroti ar čupiņu) un izklājiet to pa visu maizi tāpat kā biezpienu.
Virsū liek tomātu šķēles.
Tiem virsū divas siera šķēles.
Otru maizes riku apklāj ar kečupu un liek virsū otrai.
Bet tas vēl nav viss! Un mēs varam tikt galā bez krāsns!
Sakuļ olas ar dakšiņu, iemērc tajā no visām malām burgermaizīti.
Tad ļoti uzmanīgi apviļā rīvmaizē.
Atliek gatavot. Uzkarsē pannu un pievieno augu eļļu (nedaudz). Apcep burgeru no abām pusēm 3-5 minūtes. Šajā laikā gaļai būs laiks cepties, un visas pārējās sastāvdaļas tiks pagatavotas.
Pasniedz ar ko vien garšo (dārzeņiem, salātiem, kartupeļiem – ko vien sirds kāro).
Sastāvdaļas:
Rīvmaizes piešķir šai uzkodai satriecošu un kraukšķīgu garoziņu 😍 Kā tev patīk mājās gatavota burgera vai sviestmaizes ideja? 😉 Noteikti dalies ar savu viedokli un uzspied like!
- ● loks – 1 gab.
- ● liellopu gaļa – 500 g
- ● melnie pipari – ¼ tējk.
- ● sāls – ½ tējk.
- ● koriandrs – ¼ tējk.
- ● žāvēti ķiploki – ¼ tējk.
- ● tomāts
- ● maize grauzdiņiem
- ● siers
- ● kečups
- ● ola
- ● rīvmaize
- ● augu eļļa
Labu apetīti😊