7 garšīgas marinētu sīpolu receptes šašlikam! Lieliskas un ātri pagatavojamas piedevas un marinādes

edzive

Ja steiks ir ir ārkārtīgi garšīgs pats savā sulā, tad šašliks nav iedomājams bez sīpoliem. Marinādei tas pievieno sulīgumu, un gatavošanas laikā uzsūc daļu siltuma un tauku, regulējot gaļas cepšanu. Sīpoli noder arī kā uzkoda – gan cepti, gan marinēti. Šajā izlasē atradīsi 6 veidus, kā jaunā veidā marinēt sīpolus un pārsteigt visus ar sava iecienītā ēdiena oriģinālo garšu.

Marinēti sīpoli ar etiķi kā papildinājums šašlikam

Klasiski marinētu sīpolu recepte ir kā “burvju nūjiņa”, kad ātri jāsagatavo uzkoda grilēšanai. Ēdiens tiek pagatavots mazāk nekā pusstundā un tiek kombinēts ar cūkgaļu, jēru un mājputnu gaļu. Ar etiķi marinētu sīpolu noslēpums ir aromātiskums, kā arī saldena garša ar nelielu rūgtumu, kas labi papildina gaļas ēdienus. Pierakstiet, kā pareizi marinēt sīpolus ar etiķi šašlikam.

Jums būs nepieciešams:

  • 2 lieli sīpoli;
  • 1 ēd.k. etiķis;
  • 1 tējk. cukura;
  • 0,5 tējk. sāls;
  • 100 ml ūdens.

Kā gatavot:

Sīpolus sagriež tradicionālajos pusgredzenos un liek dziļā salātu bļodā. Sajauc ar rokām, viegli saspiežot, lai izdalītos sula. Ielejiet ūdeni atsevišķā traukā, pievienojiet visas sastāvdaļas no saraksta, pagaidiet, līdz tās izšķīst. Var ņemt vīnu un ābolu sidra etiķi, tie piešķirs vieglas alkoholiskas un augļu notis. Marinādi pārlej sīpoliem un atstāj uz pusstundu. Ja jums ir laiks, marinējiet visu nakti. Nākamajā rītā jūs iegūsit vēl bagātīgāku un garšīgāku uzkodu. Pēc šīs receptes tiek pagatavoti autentiskākie ātri pagatavojamie marinēti sīpoli, jo, pateicoties etiķim, tos var pasniegt kopā ar šašliku pusstundu pēc sagriešanas.


Sarkano sīpolu marināde

No gaļas marinādes pēc tās pagatavošanas ir atkarīgs tās sulīgums. Sīpolu marināde padara šašliku sulīgu un pēc garšas nedaudz pikantu. Tas neļauj gaļai kļūt cietai un sausai. Ja ņemsi sarkanos sīpolus, sanāks vēl interesantāk, jo tie ir saldāki un pēc garšas bagātāki nekā baltie. Šis ir vienkāršs veids, kā marinēt sarkanos sīpolus gaļai.

Jums būs nepieciešams:

  • 3 sarkanie sīpoli;
  • 2 ēd.k. l. vīna etiķis;
  • 0,5 tējk. sāls;
  • Asie pipari pēc garšas.

Kā gatavot:

Divus sīpolus sagriež gredzenos, vienu smalki sagriež un ar stampiņu samīca, lai izdalās sula. Pievienojiet atlikušās sastāvdaļas un samaisiet. Sagrieztu šašlika gaļu liek dziļā traukā un virsū liek marinētu sarkano sīpolu. Nosedziet trauku un kārtīgi sakratiet, lai gaļa vienmērīgi iemarinētos. Ar šādu marinādes daudzumu pietiek 1 kg gaļas. Atstājiet vairākas stundas un pēc tam lieciet visas sastāvdaļas uz iesmiem. Izmantojot šo recepti, varat pagatavot arī tikai sīpolu uzkodu, sagriezt visus sīpolus pusgredzenos un uz pusi dienas pārklāt ar marinādi.


Marināde kaukāziešu gaumē

Kaukāzā gatavo visgaršīgāko šašliku un marinētus sīpolus. Uzkodas slepenā sastāvdaļa ir vietējie garšaugi. Kaukāziešu gaumē marinēti sīpoli ir ļoti kraukšķīgi, nedaudz skābeni ar garšvielu aromātu un lieliski sader ar šašliku. Sagatavojieties palielāku bļodu, jo tās sastāvs pazūd gandrīz uzreiz! Tātad, mēs gatavojam sīpolus šašliku pēc armēņu receptes bez etiķa.

Jums būs nepieciešams:

  • 4 lieli baltie sīpoli;
  • 50 ml citronu sulas;
  • 1 glāze verdoša ūdens;
  • 0,5 tējk. sāls;
  • 0,5 tējk. melnie pipari;
  • 1 liels saišķis pētersīļu un kinzas.

Kā gatavot:

Sīpolu sagriež gredzenos. Ielejiet citronu sulu atsevišķā traukā, pievienojiet pārējās sastāvdaļas, izņemot garšaugus. Piepildiet ar ūdeni, pagaidiet 5 minūtes, pēc tam noteciniet un pievienojiet sakāputus garšaugus – pētersīļus un kinzu. Izmantojot šo metodi, sīpoli tiek iemarinēti ļoti ātri, un jūs varat tos pagatavot, kad gaļa jau teju gatava.


Marinēti sīpoli ar dillēm

Ļoti daudzi ir iecienījuši tieši šādā veidā marinētus sīpolus. Starp citu, šāda veida sīpolus bieži vien var bieži atrast ne tikai pie šašlika, bet arīdzan kebabos un burgeros.

Jums būs nepieciešams:

  • 4 baltie sīpoli;
  • Liels saišķis diļļu;
  • 4 ēd.k. etiķis;
  • 400 ml auksta ūdens;
  • 1 ēd.k. cukura;
  • 1 tējk. sāls;
  • 0,5 tējk. melnie pipari.

Kā pagatavot:

Sagatavojiet dziļu bļodu ar vismaz 2 litru tilpumu. Tradicionāli sasmalciniet sīpolu, sasmalciniet dilles un ievietojiet bļodā. Atsevišķā traukā ielej aukstu ūdeni, pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot garšaugus. Atstājiet sīpolus pusstundu marinēties, pēc tam pievienojiet zaļumus. Šeit galvenā loma ir dillēm – tās ēdienam piešķir pikantu un svaigu garšu. Pamēģini šašlikam paredzētos sīpolus marinēt ar dillēm, un uzreiz atpazīsi to pašu garšu no iecienītākā kebaba.


Sojas mērcē marinēti sīpoli

Sojas mērce palīdzēs garšīgi un neparasti marinēt sīpolus. Šādi tie labi sader ar putna gaļu, kā arī ar zivīm. Ir svarīgi atcerēties, ka sojas mērce ir sāļa pati par sevi, tāpēc sāls nav nepieciešama. To bieži lieto kopā ar ķiplokiem un citronu, kas palīdzēs vēl vairāk atklāt garšas smalkumus. Šajā receptē izmantota vēl viena slepena sastāvdaļa, kuras dēļ gaļa garšos nedaudz saldāk un arī būs ļoti sulīga.

Jums būs nepieciešams:

  • 2 baltie sīpoli;
  • 0,5 glāzes sojas mērces;
  • 0,5 glāzes izkausēta medus;
  • 2 ēd.k. citronu sula;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 1 ēd.k. žāvēts baziliks.

Kā pagatavot:

Sagatavojiet gaļu un sagrieziet to. Ar šādu marinādes daudzumu pietiek 1 kg cūkgaļas vai putnu gaļas. Sajauc medu, citronu sulu un sojas mērci un karsē uz lēnas uguns, līdz maisījums ir viendabīgs. Mērcei pievieno izspiestu vai smalki sagrieztu ķiploku. Gaļu aplej ar marinādi un pārkaisa ar baziliku. Šeit pievienojiet gredzenos sagrieztu sīpolu un samaisiet ar rokām, viegli saspiežot, līdz izdalās sula. Atstājiet uz 1-2 stundām, pēc tam gaļu un aromātiskos gredzenus pārmaiņus savelciet uz iesmiem un apcepiet uz kūpošām oglēm.


Turku gaumē marinētu sīpolu salāti

Vēl viena sīpolu uzkodu versija nāk no Turcijas. Šeit marinādei nepievieno etiķi, bet noteikti tiek pievienota etiķkoka garšviela (sumaks) – turku vietējā garšviela, kas izgatavota no mazām skābām ļoti aromātiskām etiķkoka ogām. Pagatavojiet marinētus sīpolus šašlikam pēc šīs receptes, lai iegūtu uzkodu ar pikantu un skābu, nedaudz eksotisku garšu. Derēs kaltēts etiķkoks, un tas izrādīsies tikpat labs.

Jums būs nepieciešams:

  • 4 sīpoli;
  • 0,5 l. auksts ūdens;
  • 1 tējk. ar sumaku;
  • 5 ēd.k. olīveļļa;
  • 0,5 tējk. sāls;
  • Pētersīļu saišķis.

Kā pagatavot:

Sīpolu sasmalciniet klasiskā veidā un uz 15 minūtēm aplejiet ar ūdeni. Nokāš un ar rokām viegli samīca sīpolu, tad pievieno sāli, sumaku un eļļu. Apkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem un samaisa. Atstājiet uz pusstundu, lai visi komponenti sasūktos.


Marinēts sarkanais sīpols ar krustnagliņām

Ja meklējat garšīgu un oriģinālu veidu, kā marinēt sīpolus, ņemiet vērā šo recepti. Slepenā sastāvdaļa ir pāris krustnagliņas, kas ēdienam piešķirs pikantu garšu. Garšvielu daudzumu var regulēt, ja jums nepatīk krustnagliņu nepārspējamais aromāts. Pat viena krustnagliņa piešķirs vieglu un tajā pašā laikā neuzbāzīgu aromātu. Tātad, sāksim gatavot.

Jums būs nepieciešams:

  • 2 sarkanie sīpoli;
  • 2 tējk. cukura;
  • 1 tējk. sāls;
  • 2 ēd.k. l. etiķis;
  • 200 ml silta ūdens;
  • 2 krustnagliņas;
  • 2 gab. smaržīgo piparu.

Kā pagatavot:

Sīpolu sagriež plānos gredzenos un liek dziļā salātu bļodā. Atsevišķi izšķīdiniet ūdenī cukuru, sāli un etiķi, izņemot garšvielas. Gredzenus pārlej ar marinādi un pievieno garšvielas. Atstāj uz brīdi, tad nokāš un pasniedz ar gaļu. Rezultāts ir saldskāba, nedaudz pikanta uzkoda, kas labi papildina šašlika garšu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More