Kartupeļi franču gaumē! Bieži to gatavoju pusdienās vai vakariņās

edzive

Garda ideja pusdienām vai vakariņām, (Franču kartupeļi), ko bieži gatavoju pusdienās vai vakariņās. Viegli pagatavojami un vienmēr garšīgi.

Recepte:

  • filejas gaļa – 500 g
  • sāls – 1/2 tējk
  • melnie pipari – pēc garšas
  • kartupeļi – 1,2 kg
  • sāls – 1 tējk
  • garšvielas kartupeļiem -1/2 tējk
  • melnie pipari – pēc garšas
  • siers – 100 g

GATAVOŠANAS METODE

Filejas gaļu sagriežam šķēlēs, 5-7 mm biezumā.

Tagad saklapējiet gaļu ar virtuves āmuru vai liela naža aizmuguri. Mēs to darām no abām pusēm. Šodien man ir 500 g cūkgaļas, varat ņemt vistas krūtiņu, liellopa gaļu vai tītaru. Sālām gaļu, es vienmēr pievienoju sāli uz 0,5 kg gaļas 0,5 tējk. sāls. Un noteikti pievienojiet piparus pēc garšas.

Ņemam pannu, uzlejam nedaudz augu eļļas, uzkarsējam un liekam gatavoties gaļu, apcepam apmēram 30-40 sekundes no katras puses. Ja vēlaties, gaļu var arī necept, bet apcepta būs daudz garšīgāka. Divus sīpolus sagriež gredzenos un apcep pannā, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

Nomizo kartupeļus, man ir mizotu kartupeļu svars 1 kg 200 gr. Sagriežam šķēlēs. Kartupeļiem pievieno 1 tējkaroti sāli, melnos piparus, garšvielas kartupeļiem un samaisa. Mēs ņemam piemērotu cepešpannu.

Ieeļļojiet ar augu eļļu, ielieciet pusi kartupeļu, tad ielieciet gaļu un otru kartupeļu pusi. Tagad ielej 150 ml krējuma, ielieciet apceptos sīpolus. Pārklājiet ar foliju un ievietojiet cepeškrāsnī, pagatavojiet zem folijas 30 minūtes vai līdz kartupeļi ir gatavi, vadieties pēc savas cepeškrāsns. Tagad mēs to izņemam, noņemiet foliju. Sieru sarīvē uz smalkās rīves 100 gramus un uzkaisa virsū kartupeļiem, liek atpakaļ cepeškrāsnī un sautē vēl 15 minūtes, līdz siers kļūst brūns.

Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More