Universāla RAUGA MĪKLAS recepte plātsmaizēm un pīrāgiem

edzive

Burvju mīkla no visizdevīgākajiem produktiem! Ļoti vienkārša recepte mājās gatavotas universālas rauga mīklas pagatavošanai dažādu veidu pīrāgu un plātsmaizju cepšanai, kas patīkami pārsteigs ar savu brīnišķīgo garšu un noteikti iepriecinās daudzus!

Sastāvdaļas:

  • Piens 125 ml;
  • Ūdens 125 ml;
  • Cukurs 2 ēdamkarotes;
  • Svaigs raugs 25 g;
  • Kviešu milti 500 g;
  • Sviests 30g;
  • Augu eļļa 2 ēdamkarotes;
  • Sāls 0.5 tējk.;
  • Olas 1 gab.

Pagatavošana (aptuvenais laiks 45 minūtes):

Kā ļoti vienkārši un diezgan ātri pagatavot universālu raga mīklu dažāda veida plātsmaizēm un pīrāgiem, kas noteikti garšos daudziem un patīkami pārsteigs ar savu lielisko garšu? Vispirms sagatavojam nepieciešamos produktus rauga mīklas pagatavošanai.

Lai pagatavotu mīklu, ņemiet lielu bļodu un ielejiet tajā simts divdesmit piecus mililitrus silta piena un simts divdesmit piecus mililitrus novārīta ūdens istabas temperatūrā.

Bļodā ar vienādu piena un ūdens daudzumu ieber divas ēdamkarotes cukura, tad pievieno divdesmit piecus gramus svaiga presēta rauga, kuru pēc vēlēšanās var aizstāt ar sauso raugu, kas būs vajadzīgs trīsreiz mazāk.

Pievienojiet divas ēdamkarotes augstākās kvalitātes kviešu miltu, pēc tam pārklājiet to ar virtuves dvieli un novietojiet siltā vietā uz piecpadsmit līdz divdesmit minūtēm, lai aktivizētu raugu.

Ņem nelielu bļodiņu un tajā iesit vienu olu, tad sakuļ, līdz olu masa ir viendabīga.

Sagatavoto olu maisījumu lej lielajā bļodā ar mīklu un kārtīgi samaisa visas sastāvdaļas.

Paņemiet smalku sietu un izsijājiet miltus bļodā divos vai trīs piegājienos, katru reizi visu labi samaisot.

Visas sastāvdaļas sajauc bļodā kopā un mīca mīklu līdz viendabīgai konsistencei.

Bļodā ar mīklu pievienojiet trīsdesmit gramus mīksta sviesta un piecas minūtes rūpīgi mīciet mīklu ar rokām.

Mīklu bļodā ieziež ar nelielu daudzumu augu eļļas, pēc tam pārklāj ar virtuves dvieli un atstāj mīklu uz vienu stundu siltā vietā.

Laikam ejot, mazliet pabakstiet mīklu, lai izlaistu visu izveidojušos ogļskābo gāzi, pēc tam atkal ieeļļojiet to ar nelielu daudzumu augu eļļas, pēc tam pārklājiet trauku ar mīklu ar virtuves dvieli un novietojiet siltā vietā uz trīsdesmit minūtēm.

Laikam ejot, ieeļļojiet rokas un galda darba virsmu ar nelielu daudzumu augu eļļas, pēc tam pārlieciet mīklu no bļodas uz galda un mīciet to.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More