Gaisīgs un maigs biezpiena sacepums

edzive

Piedāvāju gaisīga un maiga sacepuma recepeti, ko iemīļojusi mana ģimene un bieži lūdz pagatavot. Šis viegli pagatavojamais un veselīgais sacepums iepriecinās biezpiena cienītājus.

Sastāvdaļas:

  • Biezpiens – 1 kg
  • Manna – 0,5 glāze
  • Olas – 2-3 gab
  • Cukurs – 0,7 glāze
  • Krējums – 0,5 glāze
  • Piens – 0,5 glāze
  • Rozīnes
  • Vanilīns
  • Sāls
  • Sviests (cepamā trauka ieļļošanai)

Pagatavošana:

Ja vēlaties lai sacepums būtu gaisīgs, tad jāņem nevis 400-500g biezpiena, kā norādīts vairumā receptēs, bet gan divas reizes vairāk. Vispirms aplejiet mannu ar pienu un ļaujiet tai nostāvēties. Izmērcējiet rozīnes un ļaujiet tām uzbriest.

Sajauc olas ar cukuru. Biezpienam pievieno šķipsniņu sāls, mannu, olas ar cukuru, vanilīnu, rozīnes, saldo vai skābo krējumu vai kefīru.

Liek ar eļļu ieziestā un ar mannu vai miltiem pārkaisītā veidnē, visu izlīdzina. Virsu apsmērē ar olu vai skābo krējumu (es izmantoju dzeltenumu + skābo krējumu).

Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 50-60 minūtes 180 grādos.

Ļaujiet sacepumam atdzist. Pasniedz ar krējumu, ogām, ievārījumu, medu u.c.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More