Neviens netic, ka tas ir TIK vienkārši! 3 LABĀKIE KRĒMI kūkām! Krēmīgais, olbaltumu un biezpiena

edzive

Šodien parādīšu, kā gatavoju krēmus tortēm, turklāt nevis vienu, bet uzreiz savus trīs iecienītākos krēmus! Gatavoju trīs veida krēmus – olblatuma, sladā krējuma un savu iecienītāko – biezpiena.

1. Krēms “Piecas minūtes”

Sāksim ar vienkāršāko! Šo krēmu var pagatavot piecās minūtēs. Pats svarīgākais – visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā!

Sastāvdaļas:

  • Sviests – 250 g
  • Pūdercukurs – 200 g
  • Silts piens – 60 ml
  • Vanilīns – 1 g

Pagatavošana:

Miksera bļodā liek 250 gramus sviesta istabas temperatūrā. Sviestam ir jābūt mīkstam, bet ne šķidram.

Tad sviestam pievieno 200 gramus pūdercukura un paciņu vaniļas cukura.

Sviestu, pūdercukuru un vaniļas cukuru samiksē.

Aptuveni pēc minūtes pievieno 60ml piena.

Mikserē vēl trīs, četras minūtes lielā ātrumā līdz krēms kļūst vienmērīgas konsistences. Mēdz gadīties, ka krēms neizdodas, jo sastāvdaļas nav bijušas istabas temperatūrā – tad krēmu liekam siltā ūdens peldē un tad iegūs vienmērīgu konistenci.

Krēms ir gatavs! Šis krēms lieliski saderēs ar tortēm un kūkām. Tas lieliski notur savu formu, ir ļoti garšīgs un galvenais, ka ir ļoti viegli pagatavojams!


2. Olbaltumu krēms

Šis krēms ir nedaudz sarežģītāks un ne visiem izdodas ar pirmo reizi, tomēr ir triki, kurus jums atklāšu, lai process ar pirmo reizi noritētu gludi.

Sastāvdaļas:

  • Olu baltumi – 4 gab.
  • Cukurs – 320 g
  • Ūdens – 80 ml
  • Citronskābe – 1/3 tējk.
  • Sāls – 1/4 tējk.

Pagatavošana:

Šī krēma pagatavošanai ir nepieciešami svari. Četru olu dzeltenumus atdala no baltumiem, no vienas olas būs aptuvenu 30 gramu olu baltuma (kopā vajadzētu aptuveni 120 gramu olbatuma). Ļoti svarīgi, lai olu atdalīšanas procesā olblatums nesajaucas ar olas dzeltenumu, citādi krāms neizdosies! Krēms pietiks vidējas kūkas gatavošanai.

Olbaltumu liek miskera bļodā.

Pievieno 1/4 daļu no tējkarotes sāli. Tikmēr pievēršas nākamā soļa gatavošanai un olbaltumu vēl negatavo.

Atsevišķā trauciņā ber 320 gramus cukura un tam pievieno 80 ml ūdens. Ja vēlaties, lai krēms ir vairāk, tad sarēķināt ir vienkārši – uz vienas olas baltumu, kas sver aptuveni 30 gramus, es lieku 80 gramus cukura un 20 ml ūdens.

Ūdeni un cukuru liek uz plīts.

Kad maisījums sāk vārīties, tad no tā brīža tas jāvara aptuveni 8 minūtes. To nav nepieciešams maisīt. Pašās beigās cukura sīrupam pievieno 1/3 tējk. citronskābes.

Kad cukurs ar ūdeni uzvārīts, tad var uz vidēja ātruma sākt mikserēt olbaltumus. Kad tas aptuveni 3 minūtes ir samiksēts, tad olbaltumam pievieno vaniļas cukuru. Tad olblatumam lēni un pamazām pievieno cukura sīrupu. Krēms pamazām kļūs aizvien biezākas un stringrākas konsistences. Tas ir gatavs tad, kad ceļot ārā putojamo slotiņu tas stingri pie tās turās, nevis krīt nost.

Šis krēms lieliski notur savu formu un ir ļoti gards dažādās kūku un toršu variācijās. Turklāt to ļoti labi var iekrāsot ar pārtikas krāsvielu un veidot no tā skaistus ziedus.


3. Biezpiena krēms

Man ir vēl kāda ļoti laba recepte un tā ir mana mīļākā kūku krēma recepte no biezpiena. Šis krēms ir lieliski piemērots gan dekorēšanai, gan kūku pildīšanai. Maigs, svaigs un ar lielisku aromātu, turklāt gatavojas arīdzan ļoti ātri!

Sastāvdaļas:

  • Biezpiens – 250 grami;
  • Sviests 180 grami;
  • Pūdercukurs – 80 grami;

Pagatavošana:

Bļodā liek 250 gramus biezpiena. Man parasti patīk, ja biezpiens ir treknāks, tomēr šajā receptē tam nav tik lielas nozīmes.

Biezpienam pievieno 40-50 gramus pūdercukura, atkarībā no tā, cik saldu krēmu vēlaties un to sablenderē līdz vienmērīgai konsistencei.

Miksera bļodā liek 180 gramus sviesta un tam pievieno atlikušo pūdercukuru. Puto aptuveni piecas līdz sešas minūtes.

Sviesta masu pievieno biezpienam un rūpīgi ar konditorejas lāpstiņu sviesta masu iecilā biezpienā.

Gatavs!

Aplūko arī šīs krēma receptes, ja meklēji ko citu:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More