Maizes bļodiņas zupām un salātiem. Oriģināls un gards ēdienu pasniegšanas veids!

edzive

Nesen bijām itāļu restorānā, kur mums pasniedza salātus šajās neparastajās bļodiņās. Un pie blakus galdiņa divi cilvēki no tiem ēda zupu. Tad izdomājām pagatavot tos mājās un bijām sajūsmā. Turklāt mana friziere ir itāliete un viņa man iedeva to pagatavošanas recepti. Jau vairākas reizes ir izdevies. Un mūsmājās šīs bļodiņas vienmēr pazūd ar visu zupu vai salātiem.

Sastāvdaļas maizes bļodiņām zupai un salātiem:

  • Kviešu milti / Milti – 550 g
  • Manna – 20 g
  • Raugs – 15 g
  • Sāls – 10 g
  • Ūdens (silts) – 320 ml
  • Olīveļļa – 50 g

Gatavošanas laiks: 90 minūtes

Porciju skaits: 8

Uzturvērtība un enerģētiskā vērtība 100g: 255,8 kcal; proteīns 6,5 g; tauki 6 g; ogļhidrāti 44,8 g.

Pagatavošana:

Miltus sajauc ar mannu, starp plaukstām sadrupina raugu un vienmērīgi izklāj pa miltu virsmu. Tur pievienojiet sāli, ūdeni un olīveļļu.

Mīca mīklu. Tai jāizdodas ļoti elastīgai. Konsistenci var salīdzināt ar auss ļipiņu. Jā, izklausās amizanti, bet tieši tā man teica Niko, mana friziere. Un viņai izrādījās pilnīga taisnība. Nu jau vairākas reizes cepot patiešām pati par to pārliecinos.

Tagad jums ir jāizvēlas trauki, kas atbilst bļodiņu pagatavošanas izmēram. Mīklu sadaliet 8 daļās vai kā vēlaties, atkarībā no tā, kāda izmēra bļodiņas vēlaties veidot. Es parasti vairāk bļodiņas gatavoju zupām, bet salātiem mazāk – aptuveni piecas lielāka izmēra. Mīklu izrullē – formas trauku pārklāj ar pergamenta papīru, ja neesat pārliecināts par to, ka mīklas bļodiņa viegli nonāks nost. Tad uz apgrieztajiem traukiem liek izrullēto mīklu. Man ir māla bļodiņas un tām nav nepieciešams cepamais papīrs un forma arī sanāk lieliska!

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem. Kamēr tā karsējas, mīklu aptuveni vēl 10 minūtes pabriedina.

Liek cepeškrāsnī, aizver durvis un samazina siltumu līdz 200 grādiem. Cep 25-30 minūtes un gatavs. Uzmanīgi noņem bļodiņas no formām. Ja nepieciešams, ar naža malu atdala mīklu no bļodas pa kontūru.

Lūk, rezultāts!

Šī noteikti būs gan jautra, gan oriģināla ēdienreizes ideja! Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More