Ideāla braunija recepte! Restorāna cienīga garša

edzive

Manuprāt, šī ir viena no labākajām braunija receptēm. Vismaz no visa lielā piedāvājuma, ko esmu mēģinājusi, šo neviena cita nepārspēj. Turklāt šai receptei ir pamata sastāvdaļas, bez liekām un sarežģītām piedevām.

Sastāvdaļas:

  • Olas – 3 gab;
  • Sviests (200 g mīklai, 35 g glazūrai);
  • Mascarpone svaigais siers – 100 g;
  • Cukurs (1 glāze) – 200 g;
  • Tumšā šokolāde (90 g mīklai, 100 g glazūrai) – 2 gab.;
  • Kviešu milti / Milti – 65 g;
  • Kakao pulveris – 30 g;
  • Vaniļas cukurs – 1 tējk.;
  • Sāls – 1/4 tējk.;
  • Saldais krējums – 110 ml;
  • Pūdercukurs – 2 ēd.k. l..

Porciju skaits: 6. 100 g satur: 369,3 kcal; olbaltumvielas 5,8 g; taukus 19,2 g; ogļhidrātus 43,9 g.

Pagatavošana:

Iesākumā pagatavo braunija mīklu. Šokolādi sagriež ar nazi un liek lielā bļodā. Katliņā izkausē sviestu. Izkausēto sviestu ielej šokolādē, pēc tam ar putojamo slotiņu maisa līdz vienmērīgai konsistencei. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru (bet ne vanilīnu), nelielu šķipsniņu sāls un samaisa.

Pievieno izsijātu kakao un rūpīgi samaisa.

Pa vienai pievieno olas, katru reizi samaisot mīklu.

Pievieno maskarpones sieru un kārtīgi samaisa.

Pēc tam pievieno izsijātus miltus un samaisa mīklu līdz vienmērīgai konsistencei.

Mīklu lej veidnē, vēlams 20×20 cm. izmērā, man gan šoreiz tādas nebija, tāpēc izlīdzējos ar 20×30 izmēra veidni, ko vispirms iesmērēju ar sviestu.

Cep brauniju aptuveni 35-40 minūtes līdz ~160°C sakarsētā cepeškrāsnī. Galvenais, lai tas neizžūtu, tam jāpaliek nedaudz mitrai.

Gatavo brauniju izņem no cepeškrāsns un pārleh ar šokolādes glazūru. Tad liek ledusskapī uz 2-4 stundu (vai uz nakti), pirms pasniegšanas tam vajadzētu nostāvēties.

Šokolādes glazūras pagatavošanai nepieciešams:

  • saldais krējums 33-35% – 110 ml,
  • tumšā šokolāde – 100 g,
  • sviests – 35 g,
  • pūdercukurs – 2 ēdamkarotes.

Katliņā lej saldo krējumu, pievieno pūdercukuru un samaisa. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai (bet nevāra) un noņem no uguns. Karstajam saldajam krējumam pievieno šokolādi un, kad tas kārtīgi samaisīts, atstāj uz 2-3 minūtēm. Tad pievieno sviestu un visu samaisa līdz vienmērīgai konsistencei.

Gatavo šokolādes krēmu lej uz braunija un ar karoti vai lāpstiņu izlīdzina tā virsmu.

Gatavo brauniju ievieto ledusskapī uz 2-4 stundām (vai uz nakti), pirms pasniegšanas tam vajadzētu nostāvēties. Sagriež kvadrātveida gabaliņos un pasniedz. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More