Aicinu uzcept šokolādes brauniju cepumus, jo tie ir viegli un ātri pagatavojami. Rezultāts ir pārsteidzoša garša un reibinošs aromāts visā mājā. Pat jūsu kaimiņi vēlēsies atnākt uz tēju! 🙂
Sastāvdaļas:
- melnā šokolāde 100 g;
- sviests 30 g;
- cukurs 100 g;
- olas 1 gab.;
- vanilīns 1 g;
- Kviešu milti 80 g;
- kakao pulveris 40 g
- cepamais pulveris 5 g;
- sāls 1 šķipsniņa.
Pagatavošana:
Bļodā iesijā miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-12.56.10.png)
Sviestu un 85 g šokolādes sagriež gabaliņos un izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē. Samaisa līdz vienmērīgai konsistencei.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-12.57.16.png)
Sakuļ cukuru, vanilīnu un olu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-12.57.53.png)
Olu maisījumam pievieno šokolādes masu un visu kārtīgi samiksē līdz vienmērīgai konsistencei.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-12.58.37.png)
Visas sausās sastāvdaļas 3 kārtās pievieno šķidrajām un kārtīgi samaisa.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-12.59.41.png)
Un visu kārtīgi ar rokām samīca.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-13.00.23.png)
Jums vajadzētu iegūt plastilīnam līdzīgu masu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-13.00.56.png)
Beigās pievieno 15 g šokolādes, kas sasmalcināta mazos gabaliņos. Sajauc.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-13.01.34.png)
Mīkla gatava, uzreiz var cept. Tāpēc uzkarsē cepeškrāsni līdz 190–200°C.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-13.02.16.png)
Ar rokām no šokolādes maisījuma veido bumbiņas valrieksta lielumā. Lai cepumi būtu vienmērīgi, katru gabalu var nosvērt vai sadalīt uz aci. Katram cepumam es nosvēru 21 g mīklas, var arī nedaudz vairāk vai mazāk atkarībā no jūsu vēlmēm.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-13.03.12.png)
Uz cepešpannas uzklāj cepamo papīru un novieto bumbiņas diezgan palielā attālumā vienu no otras.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-13.03.59.png)
No šīs masas man sanāca 20 gab. Liek cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-13.04.36.png)
Cepumiem iekšā jābūt mīkstiem.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-13.05.09.png)
Gatavos cepumus izņem, ļauj nostāvēties 3-5 minūtes un tikai tad liek uz restēm un atdzesē.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/04/Screen-Shot-2024-04-23-at-13.05.45.png)