Ārkārtīgi vienkārša un garda ābolu kūka, ko var pagatavot vien 5 minūtēs

edzive

Āboli ir ne tikai veselīgi, bet arī viens no populārākajiem augļiem, kas pieejams cauru gadu. Tiem ir ārkārtīgi daudz labu īpašību – tie veicina sāta sajūtu, palīdz sirds un asinsvadu veselībā, satur pektīnus jeb dabīgas prebiotikas, kas uztur veselīgu zarnu mikrofloru un regulē vielmaiņu. Var uzskatīt vēl daudz un dažādas ābolu īpašības. Un vēl – tie ir ļoti garšīgi un vēl gardāki, ja tos gardi pagatavo!

Sastāvdaļas:

  • 4 āboli;
  • 2 olas;
  • 100g cukura;
  • 100ml piena istabas temperatūrā;
  • 200g miltu;
  • 1 tējkarote cepamā pulvera;
  • 1 tējkarote vaniļas cukurs jeb vaniļas pasta;
  • Sviests formas ietaukošanai.

Pagatavošana:

Ņem četrus ābolus. Tos kārtīgi nomazgā, sagriež četrās daļās, izņem serdi un sasmalcina plānās šķēlītēs.

Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un tie ietauko ar sviesta pikuci.

Kad tas izdarīts, tad cepamajā traukā ieber ābolus.

Atsevišķā bļodā iesit divas olas, pievieno 100 gramus cukura un visu ar rokas mikseri kārtīgi sakuļ.

Kad olas ar cukuru sakultas, pievieno pienu un turpina kult.

Tad masā iesijā 200 gramus miltu, pievieno 1 tējkaroti cepamā pulvera un vaniļas cukuru. Visu kārtīgi samikserē līdz viendabīgai konsistencei.

Mīklu pārlej pār āboliem.

Ābolu kūkas sagatavi liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cep 25 līdz 30 minūtes. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More