Svaigi, sulīgi un garšīgi tunča salāti “Vieglie”

edzive

Šie salāti ir ne tikai viegli pagatavojami, bet arī pēc apēšanas būs viegla sajūta. Neparasti viegli, svaigi, sulīgi un ļoti garšīgi! Mana meita izmēģināja un bija tik ļoti sajūsmā, ka tajā pašā dienā pagatavoja salātus vakariņās.

Sastāvdaļas:

  • Tuncis (170 g, dabīgs) – 1 bundža;
  • Ķīnas kāposti (vai jebkuri kraukšķīgi zaļie salāti: Iceberg, Friese, Frillis utt.) – 200 g;
  • Kukurūza (maza) – 1 bundža;
  • Gurķis (mazs) – 1 gab;
  • Tomāts (vidējs) – 2 gab;
  • Siers – 1 gab;
  • Zaļumi – 1 saišķis;
  • Olīveļļa (vai saulespuķu) – 4 ēd.k. l.;
  • Citronu sula – 1 ēd.k. l.;
  • Sāls – pēc garšas.

Pagatavošana:

Salātus veido kārtās, kārtu secība var būt jebkura, izņemot pirmo un pēdējo kārtu. Salātus (man bija Frillis) ar rokām saplēš gabalos un liek uz plakana šķīvja kā pirmo kārtu.

Tad virsū ber kukurūzu, kurai iepriekš notecināts šķidrums.

Izvēloties tunci, jābūt ļoti uzmanīgiem, no tā atkarīga salātu garša. Mani izvēlētie konservi bija ļoti garšīgi, tunča gaļa bija viegla, gandrīz kā rozā lasis, un sulīga. Izņem tunci no bundžas un nedaudz sadrupina ar dakšiņu. Liek uz kukurūzas.

Tad pievieno plānās strēmelītēs sagrieztu gurķi.

Kubiņos sagreiztu tomātu kārto virs gurķiem. Tomātiem iepriekš labāk ir izņemt sēklas. Slāņus apkaisa ar smalcinātiem zaļumiem.

Nelielā burciņā liek eļļu, citronu sulu un nedaudz sāli, cieši aizver vāku un vairākas reizes enerģiski krata. Ar iegūto mērci pārlej salātus.

Virsū uzber rīvētu sieru.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More