Salāti “Olivjē” ar vistas gaļu un īpašu garšu!

edzive

Šodien vēlos padalīties ar Olivjē salātu “Special” recepti. Manai gaumei šis ir visgaršīgākais variants. Tas ir īpašs, jo salātiem tiek pievienota cepta vistas krūtiņa, kas padara to garšu īpašu.

Recepte:

  • Vistas fileja – 300-400 gr.
  • Sāls – 1/2 tējk
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Kartupeļi -3 gab.
  • Burkāns -1 gab.
  • Svaigs gurķis -1 gab. (vai marinēts)
  • Olas -3 gab.
  • Zaļie zirnīši -1 bundža
  • Zaļie sīpoli – pēc garšas
  • Majonēze – pēc garšas

GATAVOŠANAS METODE

Vispirms novāra dārzeņus, 3 mazus kartupeļus un 1 burkānu. Viss ir tavā ziņā, kartupeļus var vārīt ar mizu, bet man kartupeļu garša vairāk patīk, kad tos vāra mizotus.

Tāpat novāra 3 olas. Tad pāriet pie vistas krūtiņas.

Man ir vistas krūtiņas 400 grami, sagriež kubiņos, paņem pannu, uzlej nedaudz augu eļļas, liek gaļu, jo gaļa sāk izdalīties šķidrums, pievieno sāli, melnos piparus, samaisa, aizver vāku un vāra līdz šķidrums iztvaiko. Tagad noņemiet vāku un apcepiet gaļu līdz gaiši zeltainai krāsai. Noņemiet no karstuma un ļaujiet gaļai atdzist.

Vārīti kartupeļi, vārīti burkāni, olas sagrieztas kubiņos. Ņemam vienu lielu svaigu gurķi un sagriežam kubiņos, var paņemt marinētu gurķi, arī ļoti garšīgs sanāk.

Maisām salātus, liekam bļodā kartupeļus, burkānus, olas, gaļu, gurķi, notecinām šķidrumu no zaļajiem zirnīšiem un pievienojam salātiem. Sajaucam ar majonēzi. Es izmantoju mājās gatavotu majonēzi.

Sasmalciniet zaļos lociņus un pievienojiet salātiem. Visu sajaucam. Salāti gatavi, liek salātu bļodā, pa virsu uzkaisu sasmalcinātus pētersīļus vai dilles.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More