Salāti “Glehurad”. Nekad nedomāju, ka mani varētu pārsteigt svaigu dārzeņu salāti

edzive

Varētu šķist, ka tie ir parasti salāti. Bet ar šo mērci man tie tik ļoti garšo! Ja neesiet mēģinājuši, iesaku! Šajos salātos vajadzētu būt arī redīsiem. Bet izrādījās, ka tajā ir daudz nitrātu, tāpēc es nolēmu tos vispirms labi izmērcēt ūdenī. Tomēr parasti es to gatavoju bez redīsiem.

Sagriežu visus dārzeņus. Gurķus, tomātus, sīpolus, papriku un Ķīnas kāpostu. Kāpostu vietā varat ņemt jebkurus kraukšķīgus salātus.

Sasmalcinu zaļumus (dilles un pētersīļus). Ja vēlaties, varat pievienot koriandru. Salātu bļodā apvienoju visus sasmalcinātos dārzeņus un garšaugus.

Pannā apgrauzdēju valriekstus. Jūs varat ievietot tos mikroviļņu krāsnī 1,5 minūtes. Apmēram trešo daļu riekstu sasmalcinu ar nazi, ne pārāk smalki.

Pārējos riekstus sasmalcinu blenderī mazās drumstalās.

Atsevišķā traukā samaisu olīveļļu, ābolu etiķi, melnos piparus un sāli. Visu labi samaisu. Šeit – blenderī sasmalcināti rieksti un smalki sagriezti ķiploki. Mērce ir gatava. Es to pievienoju dārzeņiem.

Samaisu un pasniedzu. Salātus vislabāk iejaukt tieši pirms pasniegšanas.

Sastāvdaļas:
• Ķīnas kāposti – 3 lapas
• Gurķi 2-3 gab.
• Tomāti – 3 gab.
• Sīpols – 1 gab.
• Redīsi – 5-6 gab.
• Paprika – 1 gab.
• Pētersīļi
• Dilles

Mērce:
• Olīveļļa – 5 ēd.k.
• Ābolu sidra etiķis – 1 ēd.k.
• Valrieksti – 70-80 g
• Ķiploki – 2 daivas
• Melnie pipari
• Sāls

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More