Nevaru pateikt, no kurienes un kāpēc šāds nosaukums, bet par to priekšrocībām varu pastāstīt daudz: viegli, gaisīgi, maigi, garšīgi – tas viss stāsts par šiem salātiem! Atklāti sakot, kad gatavoju tos pirmo reizi, domāju, ka nekas labs nesanāks, bet pietika tikai nogaršot, lai mans viedoklis mainītos. To garša ir unikāla un nav salīdzināma ar citiem salātiem. Tiem nevajadzēs daudz produktu un arī laika gatavošanai vajag maz, tāpēc tos var droši iekļaut ātro salātu sarakstā.
Sastāvdaļas:
- Olas – 3 gab.
- Siers – 150 g
- Āboli – 3 gab.
- Majonēze – 3-4 ēd.k.
Pagatavošana:
Cieti novāra olas, atdzesē un sarīvē uz rupjās rīves. Izvēlas jebkuru sieru pēc garšas, es izmantoju holandiešu, un sarīvē to uz smalkās rīves.

Nomizo 3 ābolus (ieteicams zaļos), izņem serdi un sarīvē uz rupjās rīves.

Salātu kārtošana. Salātu bļodā liekam ābolus, apslakām ar citronu sulu un samaisām. Pārspiežam ar majonēzi, pēc vēlēšanās var izmantot mājās gatavotu majonēzi. Āboli ir sulīgi, tāpēc pietiks ar 1,5 ēdamkarotēm.

Otrajā kārtā liekam olas, pārziežam ar aptuveni 2-3 ēdamkarotēm majonēzes, jo augšējo kārtu vairs nesmērēsim. Vienmērīgi izlīdzinām un trešajā kārtā liekam sieru.

Salāti ir gatavi! Tos var uzreiz nogaršot vai ievietot ledusskapī, lai nogaidītu savu brīdi. Šie salāti var konkurēt ar jebkuriem citiem, tāpēc droši iekļaujiet tos svētku ēdienkartē – garantēju, ka tie jūs apburs!
- Kā pareizi pagatavot biezpiena plāceņus: 5 visbiežāk pieļautās kļūdas
- Pīrāgs no lavaša ar āboliem (ātri, vienkārši un mīklu gatavot nevajag)
- Šajos salātos ir viena no manām mīļākajām garšu kombinācijām. Varbūt šo salātu garša nav pavisam ierasta, bet man – neticami garšīga!
- Šāds speķa sālīšanas veids var šķist ļoti dīvains. Bet tagad es sālu to tikai šādi! Ko lai saku?! Garšīgāku speķi neesmu ēdusi!
- Ja tev saldētavā ir palikušas saldētas ogas (bet šim desertam es pat speciāli pērku saldētas ogas), noteikti pagatavo šo!