Šī ir viena no salātu receptēm, kura iepatīkas ikvienam, kurš tos pagaršojis. Šie salāti ir olbaltumvielām bagāti, tāpēc es tos gatavoju ļoti bieži – gan brīvdienās, gan ikdienā, jo salāti ir gana oriģināli un ātri pagatavojami.
Pagatavošana:
500 gramus vistas fileju sagriež vai nu kubiņos vai strēmelītēs. Pannā ielej nedaudz augu eļļas un liek cepties vistas fileju.
Kad vistas fileja kļūst balta un izdalās šķidrums, tad pievieno pustējkaroti sāls un nedaudz melnos piparus. Apcep liek virsū vāku un cep līdz šķidrums iztvaiko. Pēc tam noņem vāku un apcep līdz zeltaini brūnai krāsai. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
Sīpolu sagriež kubiņos un iemarinē. Pievieno pusi tējk. sāls, 1 tējk. cukura, 2 ēd.k. ābolu vai 9% etiķa un 2 ēd.k. ūdens, atstāj uz 15 minūtēm.
Bļodā iesit 4 olas, pievieno 1/3 tējk. sāli, sakuļ ar putojamo slotiņu.
Nākamais solis ir olu pankūku cepšana no abām pusēm. Kopā vajadzētu sanākt šādām četrām olu pankūkām. Pankūkas sagriež strēmelītēs.
Tad strēmelītēs sagriež svaigu gurķi.
Liekam bļodā gurķus, gaļu, olu pankūkas, notecinām marinādi no sīpoliem un pievienojam tos salātiem. Salātiem pievieno majonēzi, krējumu vai abus kopā – tas atkarīgs no jūsu gaumes. Visu kārtīgi samaisa un salāti gatavi!
Sastāvdaļas:
- Vistas fileja – 400-500g.
- Sāls – 1/2 tējk.
- Gurķi – 1-2 gab. (250 g)
- Sīpols – 1 gab.
- Olas – 4 gab.
- Majonēze vai skābs krējums – pēc garšas
Sīpolu marinādei:
- Sāls – 1/2 tējk.
- Cukurs – 1 tējk.
- Ābolu etiķis – 2 ēdamk.
- Ūdens – 2 ēd.k.
- Kartupeļus salātiem vairs nevāru: redzēju, kā tos gatavo restorānos un tagad daru tāpat
- Garšīga mājās gatavota aukstā gaļa bez noslēpumiem! Kā pareizi pagatavot dzidru galertu
- Pēdējā laikā bieži pērku parastu lavašu: parādu, ko no tā gatavoju (vienkārši, bet neparasti)
- Salāti svētkiem: vienkāršas un garšīgas receptes! Jums noteikti garšos!
- Trifle. Deserta recepte, kas ir vairāk kā 400 gadus sena