Draudzene iemācīja ļoti plāni un ātri sasmalcināt kāpostu bez naža un blendera: par nezināju, ka tik vienkārši

edzive

Ļoti bieži es gatavoju kāpostus un to sasmalcināšana prasa daudz laika un pūļu, it īpaši, ja tos sasmalcina ar nazi. Rudenī gatavoju daudz skābētu kāpostu, mums ļoti garšo, īpaši vīram, burciņu tikko ielieku ledusskapī, un nākamajā dienā jau tukša.

Tāpēc tagad skābēju kāpostus uzreiz lielā katliņā. Man patīk, ka kāposti tiek sasmalcināti vienmērīgi un plāni, un šim nolūkam ir perfekti jāapgūst nazis un tas ir ļoti ass.

Man nekad neizdodas ātri sasmalcināt kāpostus, savukārt blenedrī tie izdodas ne tādi, kā man patīk, man ir liels uzgalis, un kāposti šādi sakapājot izlaiž daudz sulas.

Arī parastās rīves izmantošana nav piemērota, kāposti sanāk kā putra un tos var izmantot tikai kotletēs vai pīrāgos.

Sagriežu kāpostu divās daļās.

Vispār šī man vienmēr bija dilemma, es gribu skābētus kāpostus, bet tā, lai tie nav jāsmalcina! Mana draudzeme man palīdzēja atrisināt šo problēmu. Reiz viņa atnāca pie manis ciemos, es tikko gatavoju kāpostus skābēšanai un grasījos sākt visnepatīkamāko procesu – smalcināšanu.

Tad sagriežu kāpostu ceturdaļās.

Es paņēmu nazi, kāpostus un tad draudzene mani apturēja:

— Tu tagad visu vakaru knibināsies ar to nazi! Ļauj man parādīt, kā to izdarīt daudz ātrāk un vienkāršāk!

– Vai tev ir visvienkāršākais dārzeņu mizotājs? Paņem to!

Atvēru atvilktni, sameklēju dārzeņu mizotāju un pasniedzu draudzenei:

– Nu, parādi, kā un ko vajag!

Tad izgriež serdi.

Ja godīgi, es pat nespēju noticēt savām acīm, kā draudzene tika galā ar kāpostu galvu tikai piecās minūtēs, un kāposti izrādījās perfekti un smalki sagriezti – tieši tā, kā man patīk un garšo!

Es pat nevarēju iedomāties, ka tas ir tik vienkārši, ātri un viegli. Grūtākais šajā procesā ir sagriezt kāposta galvu četrās daļās un izgriezt cieto daļu, bet tad viss aiziet kā pulkstenis.

Ņemu vienu ceturtdaļu kāpostu un ar dārzeņu mizotāju braucu ar ātrām kustībām pa kāpostgalvu. Izmēģiniet to, tas tiešām ir ļoti ērts veids, turklāt man tas ir pilnīgi ideāls.

Marinēti kāposti, kurus var ēst jau pēc 12 stundām

Ko var pievienot jauno kāpostu salātiem gan dažādībai, gan skumju aizdzīšanai


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More