Marinēti kāposti, kurus var ēst jau pēc 12 stundām

edzive

Gandrīz katram garšo marinēti kāposti, taču tikai retais ir ar mieru gaidīt, kad tie būs gatavi ēšanai. Šodien mēs dalāmies ar ātrās kāpostu marinēšanas recepti. Kāposti sanāk ļoti garšīgi un sulīgi. Taču pats galvenais, ka kāposti tiek pagatavoti ar minimālu sastāvdaļu daudzumu un pie tam ļoti ātri.

Sastāvdaļas:

  • kāposti – 3,5 kg
  • burkāni – 500 g
  • sāls – 3,5 karotes
  • cukurs – 300 g
  • ūdens – 1,5 l
  • etiķis – 250 ml
  • pipari – pēc garšas.

Pagatavošana:

1.Noņemam kāpostgalvai virsējās lapas un sarīvējam ne pārāk smalki.

2.Notīrām burkānus un sarīvējam uz rupjās rīves.

3.Samaisām kāpostus ar burkāniem, bet nemīcām, sulai ir jāpaliek iekšā.

4.Gatavojam šķīdumu, uzvārām ūdeni, pievienojam piparus, sāli, cukuru un vārām 10-15 minūtes.

5.Noņemam no uguns un uzmanīgi pielejam etiķi.

6.Ar šo sķīdumu pārlejam kāpostus un ļaujam atdzist.

7.Visu kārtīgi samaisām un liekam ledusskapī uz 8 stundām, pēc iespējas periodiski apmaisot.

8.Marinētie kāposti būs gatavi ēšanai jau pēc 8-10 stundām, tači, jo ilgāk tie stāvēs, jo gardāki kļūs.

Visiem labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More