Burkānus salātiem vairs nevāru: šefpavārs parādīja kā gatavo tos daudz garšīgāk un vienkāršāk

edzive

Iepriekš burkānus salātiem vienmēr gatavoju katliņā, tāpēc burkāni uzsūca daudz mitruma un sanāca pārāk ūdeņaini.

Tad sāku tvaicēt burkānus un šī metode man patika labāk, un pēc tam, kad šefpavārs parādīja, kā viņa restorānā burkānus salātiem gatavo daudz garšīgāk, sāku izmantot tikai viņa metodi. Iespējams, metode, kuru es parādīšu daudziem cilvēkiem jau zināma un jums šķitīs banāla, bet es joprojām ar to padalīšos, jo īpaši tāpēc, ka ir jaunas mājsaimnieces un iesācēju pavāri, kuriem šis padoms būs noderīgs.

Burkāni paši par sevi ir ļoti veselīgs un garšīgs dārzenis, saldos burkānus cenšos pirkt tirgū uzticamā vietā, jo reizēm pērk burkānus veikalā, bet tie ir pilnīgi bezgaršīgi, nu gluži kā ar ziepēm mazgāti. Tāpēc pirms burkānu vārīšanas salātiem vispirms nomēģinu kādu gabaliņu, lai burkāni būtu garšīgi un saldi.

Tāpat daru ar bietēm pirms gatavošanas, it īpaši, ja tās paredzētas salātiem, noteikti izmēģinu, jo ja bietes “nav labas”, tad salāti sabojāsies!

Draugs šefpavārs stāstīja, ka pēc ēdiena iegādes restorānam, pirms gatavošanas viņi pamēģina teju visus dārzeņus dārzeņus: bietes, burkānus, kāpostus, lai viss būtu svaigs un garšīgs.

Lai burkāni salātos būtu daudz garšīgāki, nevajag tos sarežģīti gatavot, nevajag veikt sarežģītas un nevajadzīgas darbības, viss ģeniālais ir vienkāršs!

Burkānus nomazgājam zem ūdens, nogriežam nelielu gabaliņu un izmēģinām, ja burkāni ir garšīgi un saldi, tad notīram, es to daru ar parasto dārzeņu mizotāju, ļoti ērti un ātri!

Tālāk burkānus nepieciešams sagriezt divās gareniskās daļās.

Tad jums būs nepieciešams cepamais trauks, pilnīgi jebkāds. Katra burkāna puse labi jāieziež ar augu eļļu un burkāni jāievieto cepamajā traukā. Sāli vai garšvielas nav jāpievieno, salātiem pievienosi visu nepieciešamo, kad tos gatavosi!

Liek burkānus un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes 180 grādos režīmā no augšas-apakšas. Kad pagājušas 30 minūtes, jāpārbauda burkānu gatavība, lai to izdarītu, tos caurduram ar zobu bakstāmo un, ja tas viegli burkānam iziet cauri, tad tie ir gatavi.

Cepti burkāni salātiem ir daudz garšīgāki! Ceptos burkānus sagriež kubiņos, strēmelēs, kā vien garšo un pievieno salātiem! Tici man, kad vienreiz to izmēģināsi, savādāk vairs negribēsies!

Kā jūs gatavojat burkānus salātiem, vārat ūdenī, tvaicējat vai arī cepat?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More