Atnācām uz restorānu un mums pasniedza “firmas” grauzdiņus: jā, ļoti garšīgi, bet recepte nemaz nav slepena (es vienmēr gatavoju šādi, dalos)

edzive

Šo grauzdēto maizīti pasniedzu ar zupu, pievienoju salātiem un pievienoju citiem ēdieniem. Īpaši šo maizīti iecienījis mans jaunākais bērns. Es gatavoju ar dažādām garšvielām. Un maize vienmēr izdodas garšīgi!

Pagatavošana

Lai grauzdiņi patiešām būtu kraukšķīgi, kukulīti sagriežu ļoti plānās šķēlēs. Tās nedrīkst būt biezākas par 5 mm. Šeit man ir bagete ar sīpoliem (no šādas maizes gatavoti grauzdiņi ir īpaši smaržīgi).

Un šodien es paņemšu arī sezama maizīti. Es to sagriežu tikpat plāni.

Maizes šķēles liek uz cepešpannas vienā kārtā. Un tad sagatavo mērci. Lai to izdarītu, sajaucu olīveļļu un garšvielas (šodien ņēmu aromātiskus garšaugus, papriku un melnos piparus). Es to visu sajaucu. Jūs varat izmantot jebkuru eļļu. Un garšvielas arī pēc garšas. Bet iesaku papriku – tā piešķir skaistu krāsu un īpašu garšu.

Tad ar olīveļļu apziež katru maizes šķēlīti.

Un ielieciet cepešpannu cepeškrāsnī uz 3-4 minūtēm. Cepeškrāsni uzkarsēju līdz 180 grādiem. Sīpolu grauzdiņu mērcei pievienoju zaļo sāli (iznāk ļoti garšīgi)!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More