Tagad vairs nepērku sieru: ņemu 2 pakas lētākās rjaženkas un taisu sieru kā veikalā (letāk un bez siera fabrikas)

edzive

Pēc garšas un izskata šis siers neatšķiras no veikalā pirktā. Iznāk ļoti garšīgs siers un arī lēts. Izmēģiniet vienu reizi, un jūs apiesit siera plauktu veikalā. Siers ir vienkārši pārsteidzošs. Garšo tā, it kā tu veikalā būtu nopircis dārgu sieru, bet patiesībā tam iztērējis centus.

Dalos ar jums pārsteidzošā rjaženkas siera gatavošanas receptē, kas lieliski der sviestmaizēm, uzkodu rullīšiem un kūkām. Izmēģiniet to vienreiz, un jūs vienmēr pagatavosiet šo sieru pats. Ar recepti dalījos ar draudzenēm: viņas gatavo un pasakās. Garšīgi un ekonomiski.

Un vēl jo vairāk, to ir viegli pagatavot. Jums pat nekas nav jādara, siers nogatavosies pats. Personīgi mans ieguldītais laiks ir ne vairāk kā 15 minūtes.

Sākam gatavot!

Ņemam divas pakas lētākās rjaženkas, kuras tauku saturs ir 4%.

Ļoti svarīga nianse! Ir nepieciešams ņemt rjaženku tieši kartona iepakojumā, recepte nedarbosies, ja rjaženka atrodas cita materiāla pudelē.

Es ievietoju ryazhenka saldētavā līdz pilnīgai sacietēšanai (parasti vakarā, un no rīta es turpinu gatavot). Ņemu dziļu bļodu, 3 kārtās ielieku tajā marli, saplēšu kartona iepakojumu un uz marles uzlieku 2 iegūtos sasalušāss rjaženkas gabalus. (Šeit ir redzamas divi 500ml rjaženkas iepakojumi, bet var arī likt lielo iepakojumu un pārgriest uz pusēm.)

Pārklāju ar marli un atstāju uz galda, lai sasalusī rjaženka pilnībā atkaustu.

Tad taisu šādu dizainu: plastmasas pudelei nogriežu kakliņu un ar parastu koka iesmu caurduru to 15 cm zem malas. To daru vēlreiz, kamēr pudele ir krusteniski caurdurta ar iesmiem.

Daļa sūkalu glāzē jau ir atkususi un satecējusi (iesmi neļauj topošajam sieram nobbrukt un sūkalas labi notek). Šādi tas arī aizņem maz vietas ledusskapī. Protams, uz kaut kā var vienkārši uzkarināt marli, bet man ērtāk ir šādi: 5 minūtes un viss ir gatavs!

Ļaujiet tai nostāvēties ledusskapī, līdz visas sūkalas ir notecējušas. Vismaz 6 stundas.Var likt uz nakti, un no rīta garšīgais siers būs gatavs.


Tad sieru lieku traukā, var pievienot zaļumus, riekstus, samalt kaltētas sēnes, saulē kaltētus tomātus utt. Es neko nelieku, jo siers sanāk krēmīgs, ar patīkamu smaržu, mmm… Pasaka!

Un no divām rjaženkas (kopā 1 litrs) pakām man sanāk 224 grami. Vienkārši dari to pats!

Turklāt sūkalas var pievienot pankūku mīklai vai maizei.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More