Šodien gatavosim ļoti garšīgu uzkodu – kraukšķīgas kabaču standziņas siera panējumā. Kabači tiek pagatavoti cepeškrāsnī bez pilītes eļļas. Esmu pārliecināts, ka šī recepte patiks daudziem. Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi.
Sastāvdaļas:
- cukini – 2 gab.
- skābs krējums – 200 g (vai 2 olas);
- 2 ķiploka daiviņas;
- sāls;
- pipari;
- siers – 100 g;
- rīvmaize – 100 g.
Kā pagatavot:
Cukini sagriež 1-1,5 cm biezās sloksnēs.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/08/Screen-Shot-2023-08-14-at-18.20.22-1-1024x572.png)
Skābajam krējumam pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un melnos piparus. Visu sajaucam.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/08/Screen-Shot-2023-08-14-at-18.21.18-1024x573.png)
Uz vidējas vai smalkas rīves sarīvējam 100 gramus siera (man ir holandiešu) un pieberam tikpat daudz rīvmaizes. Visu sajaucam.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/08/Screen-Shot-2023-08-14-at-18.23.11-1024x572.png)
Tagad katru kabaču “pirkstiņu” iemērcam ķiploku skābā krējuma mērcē un pēc tam apviļā siera un rīvmaizes maisījumā. Nokrata lieko un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/08/Screen-Shot-2023-08-14-at-18.24.15-1024x575.png)
To pašu darām ar pārējām kabaču standziņām. Skābā krējuma vietā var izmantot sakultas olas.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/08/Screen-Shot-2023-08-14-at-18.25.04-1024x572.png)
Iznāk vesela kabaču nūjiņu cepešpanna, to liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 – 200 grādiem uz 25-30 minūtēm līdz zeltaini brūnai gatavībai.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/08/Screen-Shot-2023-08-14-at-18.26.15-1024x574.png)
Gatavošanas laiks būs atkarīgs no jūsu cepeškrāsns jaudas. Rezultāts ir garšīgs, maigs un sulīgs kabacis ar kraukšķīgu siera garozu. Un, to gatavojot neizmanto eļļu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/08/Screen-Shot-2023-08-14-at-18.27.22-1024x573.png)
Šo recepti iesaku visiem. Labāk pasniegt ar skābo krējuma mērci, kā piedevu vai kā neatkarīgu ēdienu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2023/08/Screen-Shot-2023-08-14-at-18.28.06-1024x573.png)
Labu apetīti!