Šie kabaču “pirkstiņi” tiek apēsti vienā mirklī: gatavoti cepeškrāsnī bez pilītes eļļas, visi radinieki sajūsmā (garšīga, kraukšķīga kabaču uzkoda)

edzive

Šodien gatavosim ļoti garšīgu uzkodu – kraukšķīgas kabaču standziņas siera panējumā. Kabači tiek pagatavoti cepeškrāsnī bez pilītes eļļas. Esmu pārliecināts, ka šī recepte patiks daudziem. Vienkārši, ātri un ļoti garšīgi.

Sastāvdaļas:

  • cukini – 2 gab.
  • skābs krējums – 200 g (vai 2 olas);
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • sāls;
  • pipari;
  • siers – 100 g;
  • rīvmaize – 100 g.

Kā pagatavot:

Cukini sagriež 1-1,5 cm biezās sloksnēs.

Skābajam krējumam pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un melnos piparus. Visu sajaucam.

Uz vidējas vai smalkas rīves sarīvējam 100 gramus siera (man ir holandiešu) un pieberam tikpat daudz rīvmaizes. Visu sajaucam.

Tagad katru kabaču “pirkstiņu” iemērcam ķiploku skābā krējuma mērcē un pēc tam apviļā siera un rīvmaizes maisījumā. Nokrata lieko un liek uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu.

To pašu darām ar pārējām kabaču standziņām. Skābā krējuma vietā var izmantot sakultas olas.

Iznāk vesela kabaču nūjiņu cepešpanna, to liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 – 200 grādiem uz 25-30 minūtēm līdz zeltaini brūnai gatavībai.

Gatavošanas laiks būs atkarīgs no jūsu cepeškrāsns jaudas. Rezultāts ir garšīgs, maigs un sulīgs kabacis ar kraukšķīgu siera garozu. Un, to gatavojot neizmanto eļļu.

Šo recepti iesaku visiem. Labāk pasniegt ar skābo krējuma mērci, kā piedevu vai kā neatkarīgu ēdienu.

Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More