Plātsmaize katrai dienai: vienmēr izdodas, garšīga un maiga (parādu, cik viegli to pagatavot)

edzive

Šī, iespējams, ir viena no gardākajām biezpiena plātsmaizēm! Katrs kumoss ir patiess prieks! Tas ir viegli pagatavojams, vienkāršs, izskatās skaisti, un augļi piešķir sulīgumu, svaigumu un papildu garšu.

Pagatavošana

Bļodā iesit 2 olas, pievieno šķipsniņu sāls, 200g cukura, 4 ēd.k. skābo krējumu, 10g vaniļas cukura un 200g kausēta un pilnībā atdzesēta sviesta. Izmantojot mikseri, visu sakuļ līdz vienmērīgai konsistencei.

Tad pievienojam pusi no kopējā miltu daudzuma un 10 g cepamā pulvera. Ar lāpstiņu samaisiet mīklu, ieberiet otro miltu daļu un turpiniet strādāt ar rokām. Kopā izlietoju 550 g miltu.

Mīkla diezgan ātri saveidojas vienotā kunkulī, tā ir ļoti maiga, mīksta un nelīp pie rokām. Mīklu iesaiņojiet maisiņā un ievietojiet ledusskapī uz 20-30 minūtēm.

Šajā laikā pagatavosim biezpiena pildījumu. 400 g biezpiena iecilā 2 olas, pievieno 100 g cukura un 2 ēd.k. kukurūzas cietes. Savienojiet visas sastāvdaļas kopā, izmantojot rokas blenderi. Jums vajadzētu iegūt gludu, krēmīgu konsistenci.

Biezpienam var papildus pievienot jebkuras ogas, augļus, riekstus vai šokolādi. Šodien paņēmu konservētus persikus. Sagrieziet tos mazos gabaliņos.

Ņem veidni ar izmēru 23×30 cm un apakšu izklāj ar cepampapīru, bet tā, lai 2 papīra malas paliek brīvas.

Atdzisušo mīklu sadaliet 2 daļās – nogrieziet ¼ daļu un pagaidām nolieciet malā, un lielo gabalu vienmērīgi sadaliet ar rokām pa visu veidnes apakšu, ieskaitot malas. Dažās vietās mīklu saduram ar dakšiņu un uzberam persikus.

Kad persiki izlīdzināti, tad pienācis laiks pildījumam. Ar lāpstiņu pārsmērē persikiem biezpienu un ar lāpstiņu vai platu nazi izlīdzina malas, viegli piespiežot mīklu.

Apkaisa galdu ar miltiem un izrullē nelielu mīklas gabalu. Nogriežam visas nelīdzenās malas un mīklu sagriežam 2cm platās strēmelēs. Sloksnes liek uz pildījuma 2cm attālumā un tad liek mīklas strēmeles arī pa diagonāli.

Tad kopā sajauc vienu olas dzeltenumu un vienu ēdamkaroti pienu un ar to apsmērē mīklas strēmeles, uz pildījuma šo venajadzētu smērēt. Liek cepties cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, 35-40 minūtes.

Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist tieši pannā. Pēc tam uzmanīgi atdaliet kūku no veidnes sieniņām un, turot pie papīra malas, velciet to uz šķīvja vai paplātes. Apkaisa ar pūdercukuru un sagriež gabaliņos.

Šī plātsmaize izdodas tik ļoti garšīga, ka iesakām izmēģināt recepti pašiem!

Sastāvdaļas:

Mīklai

  • olas – 2 gab.
  • cukurs – 200 g
  • vaniļas cukurs – 10 g
  • sāls – šķipsniņa
  • sviests – 200 g
  • skābs krējums – 4 ēdamk.
  • cepamais pulveris – 10 g
  • milti – 550 g

Pildījumam

  • biezpiens – 400 g
  • olas – 2 gab.
  • cukurs – 100 g
  • kartupeļu ciete – 2 ēd.k.
  • persiki – 150 g

Apsmērēšanai

  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēdamkarote piena

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More