Ekspress galerts: netērēju laiku tā gatavošanai, bet sanāk tikpat garšīga kā mūsu tradicionālā aukstā gaļa

edzive

Nevienus svētkus mūsmājās es nevaru iedomāties bez tradicionāliem ēdieniem, bet to pagatavošana parasti aizņem ļoti daudz laika. Tāpēc izmantoju mazas viltības, kas man palīdz “ieekonomēt” laiku un spēkus pirms svētkiem.

Parasti gatavoju ekspress galertu, kad man ir ļoti maz laika. Šeit jums nav jāstāv stundām pie plīts, jāskatās vai nekas nav jāpievieno gatavošanas procesā. Šeit jums vienkārši jānospiež viena poga. Un galerts izdodas gan skaists, gan gards!

Tas ir vienkārši un šoreiz ātruma atslēga ir multivāres katls. Salieciet katlā visas sastāvdaļas, izņemot sāli, ķiplokus un lauru lapas. Un piepildiet to ar ūdeni līdz apmēram 2,5 litriem. Recepte (3 litru bļodiņai):

  • Cūkgaļas kājas – 350 g
  • Vistas gaļa – 700 g
  • Burkāni – 1 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Malti melnie pipari – 5 gab.
  • Lauru lapa – 2 gab.
  • Ķiploki – 3 zobi.
  • Sāls (pēc garšas)

Aizveruiet multivāres katla vāku un iestatiet attiecīgo programmu. Manam katlam pat ir speciāls režīms aukstās gaļas pagatavošanai. Viss! Kamēr multivāres katls nedod signālu par programmas beigām, varat darīt ko citu. Mans multivāres katls ir ar spiediena katla funkciju, tāpēc gaļa pagatavojas ļoti ātri.

Bet katram multivāres katlam, protams, ir savs režīms, un tam būs savs gatavošanas laiks. Šeit jums jāiepazīstas ar multivāres katla komplektācijā iekļauto instrukciju vai recepšu grāmatu, lai pareizi iestatītu laiku.

Jā, es aizmirsu pateikt, ka, protams, labāk cūkas kāju un vistu ir apsvilināt – aukstās gaļas aromāts tad ir daudz “garšīgāks”!

Šādi izskatās multivāres katla saturs pēc programmas beigām:

No buljona izņemu dārzeņus un gaļu. Esiet uzmanīgi, jo gaļa sadalās. Es noteikti noņemu taukus (mums negaršo treknu želeju gaļu). Bet jūs, protams, varat to atstāt. Patiesībā šeit nav daudz tauku.

Buljonam caur spiedi pievienoju ķiplokus, lauru lapu un sāli pēc garšas. Paturiet prātā, ka gaļa tika pagatavota bez sāls, tāpēc labāk ir nedaudz sālīt buljonu. Samaisa un pārklāj ar vāku. Šajā laikā es sadalu gaļu šķiedrās un ievietoju veidnēs. Pievienoju burkānu šķēles (sīpolus, protams, izmetu).

Buljonu izfiltrēju caur marli un pārleju pār gaļu un burkāniem. Pēc atdzesēšanas ieliku ledusskapī. Iznāk ļoti garšīgi!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More