5 iemesli, kāpēc es saldēju gurķus, ja tie visu gadu ir veikalā (kas nav mēģinājis, tas nesapratīs)

edzive

Kad mani draugi uzzina, ka es saldēju gurķus, viņi ir ļoti pārsteigti un nesaprot, kāpēc. Bet, izmēģinājuši manus saldētos gurķus ziemā, viņi prasa pastāstīt, kā es varu tos sasaldēt, lai ziemā gurķis būtu tikpat smaržīgs kā vasarā.

Nesen ar draugiem pārrunājām, kā nu katrs no mums ieziemo gurķus un liels bija draugu pārsteigums, kad pastāstīju par savējo. Viņi bija ārkārtīgi lielā neizpratnē, jo metode ir neierasta un ziemā veikalos visu cauru gadu ir pieejami siltumnīcās audzēti gurķi. Bet es absolūti nepiekrītu negatīvajiem viedokļiem un, lūk, pieci iemesli kāpēc.

1. iemesls. Jā, gurķus ziemā pārdod veikalā, bet tie ne tuvu nestāv tiem, kurus ēdam siltajā sezonā! Nav absolūti nekādas gurķu garšas. Mani gurķi pēc atkausēšanas smaržo pēc svaigiem. Un ne visi saprot, ka tie ir saldēti gurķi. Un uzreiz jautā – kur es tādus smaržīgos ziemā atradu.

2. iemesls. Es pats stādu gurķus, man ir dārzs un tādā veidā saglabāju ražu. Konservētus gurķus īpaši neēdam, bet šādā veidā ieziemoti “aizlido”. Mēs mīlam mazsālītus gurķus, bet ziemā no saldētiem iznāk ļoti garšīgi mazsālīti gurķi!

3. iemesls. Ziemā gurķi ir ļoti dārgi, un ir grūti pat iedomāties, cik tie maksās šoziem, bet man ir pilna saldētava ar “bezmaksas” gurķiem. Jā, un vasarā no audzētājiem var nopirkt smaržīgus gurķus “par centiem”.

4. iemesls. Es vienmēr Vecgada vakarā gatavoju sviestmaizes ar šprotēm, man patīk, ja uz maizītes ir smaržīgs gurķis. Tāpēc sasaldēju gurķus ripās, atkausēju uz sietiņa, liekais šķidrums notek un gurķis pēc izskata ir svaigs (nedaudz tumšāks), un pat smaržīgs. “Wow” efekts ir garantēts.

5. iemesls. Saldēju gurķus un izmantoju tos kā sejas atsvaidzinātājus, masku.

Dažas idejas, kā gurķus saldēt:

Gurķus sagriež un uzliek uz plastikāta dēlīša, ko ieliek saldētavā (šādi gurķi nezaudēs formu) un notur, kamēr tie ir pilnībā sasaluši.

Tāpat gurķus sagriež kubiņos un liek plastikāta maisiņā.

SVARĪGI! Lai šādi sagreizti gurķi kubiņos labāk saglabātos, nepieciešams no maisiņa izdabūt ārā pēc iespējas vairāk gaisa. Ideāli, ja ir vakuuma aparāts, bet to var izdarīt arīdzan ar salmiņu. Šādi gurķi būs ideāli piemēroti salātiem, aukstajai zupai.

Tāpat SVARĪGI! Kad vēlaties gurķus atkausēt ļoti svarīgi ir ielikt tos caurdurī, lai notecētu liekais šķidrums! Tas attiecas uz jebkādā formā sagriezteim gurķiem! Citādi gurķi izmirks un nebūs garšīgi.

Savukārt šādi rīvētu gurķu kubiņi būs lielisks palīgs sejas masāžai no rītiem. Tie ne tikai atsvaidzinās ādu, bet palīdzēs gan pret tūsku un pabaros ādu! Gurķi nomizo, sarīvē un saliek sasalt ledus trauciņā, bet pēcāk liek maisiņā.

No šādi sasaldētiem gurķīšiem, kurus pēc tam liek atkust caurdurī iznāk vienkārši lieliski mazsālītie gurķīši! Tie būs tik aromātiski, ka neviens pat nepamanīs, ka bijuši saldēti!

Vai arī jūs saldējiet gurķus? Vai varbūt, ko citu par ko līdz šim nebijām iedomājušies? Padalieties komentāros!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More