Tā gatavot gurķus iemācīja mamma: šādi gatavoju jau 5 gadus un līdz pavasarim nekas nepaliek pāri

edzive

Mans tētis ļoti mīl šādus gurķus, tāpēc mana mamma tos gatavo vairāk. Un tagad arī es! Skābi-sāļi-saldi-pikanti un ļoti garšīgi. Tie nekad nebojājas un ir lieliski pat istabas temperatūrā.

Šai receptei izmantoju litra burkas. Gan burkas, gan vāki ir iepriekš sterilizēti. Apakšā lieku mārrutku lapas, ķiršu lapas, jāņogu lapas, diļļu “lietussargus” un svaigus diļļu zariņus, smaržīgos un melnos piparus, ķiplokus un lauru lapu. Bet no visa tikai mazliet! Man nepatīk, ja garšvielas “pārmāc” gurķu garšu!

Tad burkā lieku gurķus – šai receptei nepieciešami diezgan mazi gurķi. Jo mazāki, jo gardāki tie izdodas!

Un tad gatavoju marinādi. Katlā ieleju ūdeni, pievienoju sāli un cukuru, beigās ieleju etiķi. Ļauju atdzist gandrīz līdz istabas temperatūrai un pievienoju čili kečupu. Visas sastāvdaļas kārtīgi jāsmaisa.

Un ar šo marinādi pārleju gurķus.

Tad burkas lieku vislielākajā katlā (man ir 8 litru). Apakšā – dvielis ir obligāts. Ieleju ūdeni līdz maksimumam tā, lai ūdens netecētu burkā. Burkas pārlieku ar vākiem un sterilizēju 10 minūtes.

Atzgriežu vākus, burkas aplieku otrādi un atstāju šādi, līdz tās pilnībā atdziest.

Protams, šo gurķu garša ir ļoti atkarīga no tomātu mērces vai kečupa garšas. Tāpēc izvēlies kečupu, kura garša tev patīk. Gurķi ir ļoti smaržīgi, skābi-sāļi-saldi-pikanti. Tie labi saglabājas pat istabas temperatūrā!

Sastāvdaļas:

• Gurķi (vēlams ļoti mazi)
• Garšvielas (mārrutku lapas, ķiršu lapas, jāņogas, svaigas dilles, diļļu “lietussargi”)
• Ķiploki – 2-3 daivas (uz litra burku)
• Melnie piparu graudi – 5-6 gab. (uz litra burku)
• Sarkanie pipari – 2 gab. (uz litra burku)
• Lauru lapa
Marinādei:
• Ūdens – 7 glāzes
• Sāls – 2 ēd.k.
• Cukurs – 1 glāze
• Etiķis 9% – 1 glāze
• Kečups “Čili” – 7 ēd.k.
*** Glāze 250 ml. Marinādes pietiek 5 litra burciņām!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More