Izmēģināju daudzas receptes, paliku pie vienkāršākās: visgaršīgākās un neaizņem daudz laika (kompots ziemai)

edzive

Bez sterilizācijas, bez atkārtotas vārīšanas, ļoti vienkārša recepte, kuru lietoju jau 15 gadus noteikti. Kompots lieliski uzglabājas līdz nākamajai vasarai, pat virtuves skapī! Jūs pēc šīs receptes varat gatavot jebkuras ogas.

Populārākais vasaras dzēriens ir kompots, kas gatavots no svaigām ogām. Bet katlā vāru reti. Man patīk šis: ogas nomazgāju un nosusinu. Izkārtoju pa sausās trīslitrīgām burkām. Protams, burkas iepriekš ir rūpīgi izmagātas un sterilizētas, tāpat arī vāki.

Pievienoju cukuru (apmēram glāzi) – cukura daudzumu, protams, labāk regulēt pēc saviem ieskatiem. Es parasti pievienoju apmēram 150 g, bet, ja gatavoju skābos ķiršus, tad lieku vairāk cukura. Noteikti pievienojiet citronskābi – 2/3 tējk.

Un tad es to visu apleju ar verdošu ūdeni. Tiklīdz ūdens uzvārījās – uzreiz piepildu burkas un uzreiz burkas aizvākoju.

Pāris reizes apgriežu burkas no vienas puses uz otru, lai viss cukurs izšķīst. Tad lieku ar vākiem uz leju un pārklāju ar siltu segu.

Es atstāju kompotu zem segas, līdz tas pilnībā atdziest – parasti tas ir divas līdz trīs dienas. Tad nolieku pagrabā. Vai arī, ja nav pagraba, varat to vienkārši uzglabāt virtuves skapī.

Visu vasaru gatavoju šos kompotus. Kaut kas nogatavojas, bet mums nav laika ēst – uzreiz burkās! Tāpēc es nezaudēju nevienu ogu!

RECEPTE:

• Ogas – 300 g
• Cukurs – 150-200 g
• Citronskābe – 2/3 tējk.
*** pamatojoties uz 3 l burku

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More