Pamēģināju šo recepti un uzreiz pierakstīju savā piezīmju grāmatiņā. Ļoti garšīgi! Mani puiši novērtēja šos salātus, tāpēc tos gatavoju ne tikai svētkiem. Reizēm pievienoju ķiploka daiviņu – arī garšīgi. Pamēģiniet, recepte patiks arī jūsu tuviniekiem (es kaut kā esmu par to pārliecināta).
Kā pagatavot:
Šai receptei izmantoju vistas sirsniņas. Iepriekš tās novārīju sālītā ūdenī līdz gatavībai.
Sirsniņas sagriežu gabaliņos. Man patīk sagriezt salmiņos – aptuveni 6 daļās.
Burkānu var sagriezt salmiņos vai sarīvēt ar rīvi, kas paredzēta korejiešu burkāniem. Apcepu uz lielas uguns nelielā daudzumā augu eļļas.
Parasti tas aizņem 4–5 minūtes, bet viss atkarīgs no burkāna un gabaliņu biezuma. Mēs dodam priekšroku burkāniem ar vieglu “kraukšķi”. Ja vēlaties mīkstāku burkānu, cepiet ilgāk. Pēc tam burkānus pārlieku uz šķīvja un ļauju tiem nedaudz atdzist.
Marinēju sīpolu. Sagriežu to pusgredzenos. Apslaku ar citrona sulu un pievienoju nedaudz cukura un sāls. Samaisu un atstāju uz 10 minūtēm.
Tad visus ingredientus apvienoju un pievienoju mērci. Salātus var aizdarīt ar majonēzi (maniem puišiem vairāk patīk ar majonēzi), bet šodien izmantoju krējumu un nedaudz stiprās sinepes. Arī garšīgi un ne tik trekni.