Šodien vēlos padalīties ar saviem mīļākajiem salātiem mūsu ģimenē: “Skudru pūžnis”. Mums tie tik ļoti garšo, ka gatavoju tos diezgan bieži un cienāju ar tiem arī ciemiņus.
Sastāvdaļas:
- Vārīta vista – 200 gr.
- Svaigs gurķis -2 gab. (250 gr)
- Svaigi tomāti – 2 gab. (250 gr)
- Kartupeļi – 3 gab.
- Siers – 100 gr.
- Ķiploki – 2 daiviņas
- Sāls – pēc garšas
- Melnie pipari – pēc garšas
- Majonēze – pēc garšas
- Zaļumi – pēc garšas
GATAVOŠANAS METODE
Iesākumā gatavosim kartupeļus: kartupeļus nomizoju, sarīvēju uz korejiešu burkānu rīves, nomazgāju ūdenī, lai atdalītu lieko cieti, nosusina ar papīra dvieļiem, tad apcep uz pannas augu eļļā mazās porcijās.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/12/Screen-Shot-2022-12-03-at-11.52.14.png)
Sagriež vārītu vistu (es parasti ņemu no augšstilbiem).
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/12/Screen-Shot-2022-12-03-at-11.54.12.png)
Tomātus sagriež strēmelītēs (ja pārāk sulīgs, jāieliek caurdurī un jāļauj šķidrumam notecināt vai jāizņem sēklas).
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/12/Screen-Shot-2022-12-03-at-11.54.58.png)
Sieru sarīvē uz rupjās rīves, svaigos gurķus sagriež strēmelītēs, tad ņemam plakanu trauku un sākam salātus kārtot.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/12/Screen-Shot-2022-12-03-at-11.55.56.png)
1. slānis – puse vistas, majonēze.
2. kārta – puse no svaigiem gurķiem, majonēze.
3. kārta – puse tomāta, ķiploks 1 daiviņa, sāls, melnie pipari, majonēze.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/12/Screen-Shot-2022-12-03-at-11.56.53.png)
4. kārta – puse siers, majonēze.
Tagad atkārtojiet visus slāņus. 5. kārta – vista, majonēze. 6. kārta – gurķi, majonēze. 7. kārta – tomāti, ķiploki, sāls, melnie pipari, majonēze. 8. kārta – siers. 9. kārta – kartupeļi. Dekorē ar zaļumiem.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2022/12/Screen-Shot-2022-12-03-at-11.52.14-1.png)
Aptuveni 10 minūtes ļaujam pastāvēt un tad pasniedzam!