Salāti “Skudru pūznis”: mēdzu gatavot tāpat, jo tie kļuvuši par ģimenes mīļākajiem salātiem

edzive

Šodien vēlos padalīties ar saviem mīļākajiem salātiem mūsu ģimenē: “Skudru pūžnis”. Mums tie tik ļoti garšo, ka gatavoju tos diezgan bieži un cienāju ar tiem arī ciemiņus.

Sastāvdaļas:

  • Vārīta vista – 200 gr.
  • Svaigs gurķis -2 gab. (250 gr)
  • Svaigi tomāti – 2 gab. (250 gr)
  • Kartupeļi – 3 gab.
  • Siers – 100 gr.
  • Ķiploki – 2 daiviņas
  • Sāls – pēc garšas
  • Melnie pipari – pēc garšas
  • Majonēze – pēc garšas
  • Zaļumi – pēc garšas

GATAVOŠANAS METODE

Iesākumā gatavosim kartupeļus: kartupeļus nomizoju, sarīvēju uz korejiešu burkānu rīves, nomazgāju ūdenī, lai atdalītu lieko cieti, nosusina ar papīra dvieļiem, tad apcep uz pannas augu eļļā mazās porcijās.

Sagriež vārītu vistu (es parasti ņemu no augšstilbiem).

Tomātus sagriež strēmelītēs (ja pārāk sulīgs, jāieliek caurdurī un jāļauj šķidrumam notecināt vai jāizņem sēklas).

Sieru sarīvē uz rupjās rīves, svaigos gurķus sagriež strēmelītēs, tad ņemam plakanu trauku un sākam salātus kārtot.

1. slānis – puse vistas, majonēze.

2. kārta – puse no svaigiem gurķiem, majonēze.

3. kārta – puse tomāta, ķiploks 1 daiviņa, sāls, melnie pipari, majonēze.

4. kārta – puse siers, majonēze.

Tagad atkārtojiet visus slāņus. 5. kārta – vista, majonēze. 6. kārta – gurķi, majonēze. 7. kārta – tomāti, ķiploki, sāls, melnie pipari, majonēze. 8. kārta – siers. 9. kārta – kartupeļi. Dekorē ar zaļumiem.

Aptuveni 10 minūtes ļaujam pastāvēt un tad pasniedzam!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More