Svaiga gurķa uzkoda. Vienreiz gatavoju saviesīgam vakaram un kopš tās reizes gatavoju šo uzkodu diezgan regulāri, jo esam tos ļoti iemīļojuši. Un tie, kas pamēģina pirmo reizi, pat nezina, no kā ir pildījums, garšo pēc Filadelfijas rullīšiem ar gurķi.
Sastāvdaļas:
- gurķis -3 gab.
- krabju nūjiņas -200g
- biezpiens – 140g
- sojas mērce – pasniegšanai
GATAVOŠANAS METODE
Vispirms vajag sagriezt gurķi plānās šķēlītēs, es to sagriežu ar dārzeņu griezēju.
Pēc tam pagatavo pildījumu. Ņemam 200 gramus krabju nūjiņu un sagriežam kubiņos, liek bļodā un pievieno biezpienu. Tad gurķu šķēles saliek vienu pie otras un nogriež tām malas.
Tad uz vienas no gurķu šķēļu malām liek pildījumu un visu sarullē. Kad pasniedz, tad tos mazliet apslaka ar sojas mērci. Šo gurķu priekšrocība ir tāda, ka tie neatsulojas. Tos var pagatavot pāris stundas pirms viesībām un turēt ledusskapī. Ja vēlaties pildījumam var pievienot nedaudz vārītu rīsu.