Salāti “Maigums”, pirmo reizi nobaudīju kafejnīcā, tagad gatavoju pati mājās

edzive

Šodien es vēlos dalīties ar salātu “Maigums” recepti. Reiz biju kafejnīcā dzimšanas dienas ballītē ar draugiem un tur bija šie salāti, tie pārsteidza ar savu garšu, sen nebiju ēdusi tik gardus salātus. Nākamajā dienā atkārtoju mājās un tagad nemitīgi gatavoju uz svētkiem pati mājās.

Sastāvdaļas:

  • Sarkanās zivis -150g.
  • Kartupeļi -2gab
  • Burkāns -1 gab
  • Olas -2 gab
  • Svaigs gurķis – 1 gab
  • Majonēze – pēc garšas

Mājas majonēzei:

  • augu eļļa – 150 g
  • Ola -1 gab
  • Sāls – 1/2 tējk
  • Cukurs -1/3 tējk
  • Sinepes – 1/2 tējk
  • Citronu sula – 1 ēd.k.

GATAVOŠANA

Novāra divus kartupeļus, burkānus un divas olas. To visu sarīvē uz rupjas rīves. Svaigo gurķi sagriež kubiņos, tāpat arī mazsālītu lasi sagriež kubiņos. Sāk salātu kārtošanu. Pirmajā kārtā liek kartupeļus un apsmērē tos ar majonēzi.

Es mājas majonēzi gatavoju šādi: ieleju 150ml augu eļļas, piesitu vienu olu, sakuļu ar blenderi aptuveni 15 – 20 sekundes. Tad pievieno pustējkaroti sinepju, pustējkaroti sāls un karotes galu cukuru, vienu ēdamkaroti citronu sulu. Tad atkal sablenederē. Svarīgi – visiem produktiem jābūt istabas temperatūrā.

Otrajā kārtā liek zivi un arī nedaudz apsmērē ar majonēzi. Trešajā kārtā liek burkānus, ja negaršo vārīti burkāni, tad noteikti apslaciet ar citronu sulu un redzēsiet, ka tie garšo pavisam citādi. Atkal apsmērē ar majonēzi.

Ceturtajā kārtā liek svaigu gurķi, tad majonēzi.

Piektajā kārtā liek olas un atkal majonēzi. Sestajā kārtā laša gabaliņus un apkaisa ar zaļumiem. Salāti gatavi! Garša ļoti maiga…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More