Salātus “Neptūns” svētku galdam gatavoju jau piecus gadus

edzive

✅ Salāti “Neptūns”. Pat nezinu, kā tas notika, ka līdz šodienai ar šo recepti vēl neesmu dalījies ar jums, lai gan jau 5 gadus to iekļauju svētku galda ēdienkartē. Steidzami laboju situāciju!

Recepte:

  • garneles – 300g
  • kalmāri -300g
  • krabju nūjiņas VIČI -200g
  • Olu baltums – 5 gab
  • sarkanie ikri – 100 g
  • majonēze – 3 ēdamk. (vai pēc garšas)
  • sāls – pēc garšas

GATAVOŠANAS METODE

Kalmārus uzvāru šādi – ūdeni uzvāru, nomazgātos kalmārus notīru. Tad apleju ar verdošu ūdeni uz 1 minūti un izņemu, uzreiz noskaloju auksta ūdens, lai pārtrauktu termisko apstrādi. Tad noņemu plēvi, sagriežu strēmelītēs.

Nomizotu kalmāru svars 300 grami. Vāram olas, tad atdalām olbaltumvielu no dzeltenuma. Baltumu sagriežam kubiņos, dzeltenumu nevajag. Vāra garneles, tiklīdz tās ir gatavas – iemetu verdošā ūdenī. Paturu tur 1 minūti un ņemu ārā, nomizoju no čaumalas, tādiem salātiem ņemu mazas garneles. Notīrītu garneļu svars ir 200 grami. Tagad ņemam krabju nūjiņas, šajos salātos galvenais ir izvēlēties kvalitatīvas krabju nūjiņas, jo no tām būs atkarīga salātu garša.

Sagriež krabju nūjiņas. Tad maisam salātus: samaisiet olu baltumus, kalmārus, garneles un krabju nūjas.

Samaisam ar majonēzi un pašās beigās pievienojam ikrus, lai tie nesaplīstu. Dekorē ar olas dzeltenumu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More