Dalos ar salātu recepti, ko tuvējā kafejnīcā apmeklētāji pasūta visbiežāk (un es neesmu izņēmums)

edzive

Draudzene uzaicināja mani apmeklēt savu kafejnīcu, kas atrodas netālu no manas mājas, un pacienāja ar ļoti garšīgiem salātiem. Protams, es no viņas neaizgāju bez receptes. Un tagad vēlos dalīties ar šo salātu recepti. Mans izpildījums nav gluži kafejnīcas stilā, bet šeit galvenais ir garša! Starp citu, tagad es bieži eju uz šo kafejnīcu dēļ šiem salātiem.

Neteikšu, ka recepte ir kaut kāds “noslēpums”. No pirmā acu uzmetiena tie ir parasti salāti, bet šajā kafejnīcā tos pasūta pat biežāk nekā Cēzara salātus ar vistu (pēc manas draudzenes teiktā). Turklāt Cēzara salāti ir lētāki.

Sastāvdaļas divām porcijām:

  • Liellopu gaļa – 200 g
  • Baklažāni – 400 g
  • Burkāni – 1 gab.
  • Paprika – 1 gab.
  • Malti pipari
  • Olīveļļa – 2 ēd.k.
  • Ābolu etiķis 6% – 1 tējk.
  • Ķiploku pulveris – 0,5 tējk.
  • Sarkanie asie pipari – 1/3 tējk.
  • Koriandrs – 1 tējk.

Pagatavošana

Nomazgājiet baklažānus un sagrieziet tos kubiņos vai strēmelēs, apkaisa ar sāli, samaisiet un atstājiet apmēram 15 minūtes. Es baklažānus nemizoju – miza nemaz netraucē.

Šajā laikā uz lielas uguns apcepu liellopa gaļas gabalus (gaļu arī sagriežu strēmelītēs). Kad viena puse apcepusies, apgriež, uzber sāli, pievieno melnos piparus un cep līdz gatava.

Baklažānus noskaloju, nosusinu ar papīra dvieļiem un liek pannā kopā ar gaļu. Nemazinot uguni, cep kopā ar gaļu 5-7 minūtes.

Tad pannā pievienoju plānās strēmelītēs sagrieztus burkānus un papriku. Apcepu vēl 5 minūtes un dārzeņus un gaļu pārlieku bļodā.

Mērcei sajaucu eļļu ar garšvielām, pievienoju ābolu etiķi un ļauju mērcei ievilkties apmēram 15 minūtes.

Gatavs!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More