Cepeškrāsnī gatavota holandiešu gaļas rulete

edzive

Vai vēlaties pagatavot kaut ko garšīgu no maltas liellopa vai cūkgaļas, bet apnikušas ierastās kotletes? Holandiešu gaļas rulete būs lielisks atrisinājums! Šis mutē kūstošais gaļas ēdiens pārsteigs ar savu pārsteidzošo garšu un vienkāršo gatavošanas tehnoloģiju. Ceptā maltas gaļas rulete sanāk neparasti aromātiska, pateicoties maltajai gaļai pievienotajām garšvielām. Gatavošanas laikā noteikti izmantojiet muskatriekstu, maltu koriandru un melnos piparus. Tad visi radinieki saskries uz gatavā ēdiena smaržu. Tā patiešām visus ievilina virtuvē!

Kā gatavot holandiešu gaļas ruleti

Lai ruletīte būtu ļoti sulīga, tā jāgatavo uz sīpolu “gultas”. Mēs iesakām arī ieliet ūdeni cepamā trauka apakšā un garšas iegūšanai pievienot lauru lapas un smaržīgos piparus.

Sastāvdaļas

  • Maltā liellopa gaļa 1 kg
  • Maize 180 g
  • Piens 250 g
  • Sāls pēc garšas
  • Melnie pipari (malti) pēc garšas
  • Muskatrieksts 0,25 tējk
  • Koriandrs 0,5 tējk
  • Zaļie lociņi 30 g
  • Cietais siers 150 g
  • Olas 3 gab
  • Rīvmaizes 2 ēd.k.
  • Ūdens 50 ml
  • Lauru lapa 1 gab
  • Melnie pipari (zirņi) 3 gab
  • Saulespuķu eļļa pēc garšas
  • Sīpols 1 gab.

Pagatavošana

Baltmaizes šķēles sagriež kubiņos un aplej kubiņus ar pienu. Maizi samīca tā, lai tā pārvērstos biezā pastā. Sakapā lociņus un smalkas rīves sarīvē cieto sieru. Šīs sastāvdaļas pievieno baltmaizes masai.

Pievienojiet sāli, maltus melnos piparus, muskatriekstu un maltu koriandru. Visu labi samaisa. Pievieno olas un rīvmaizi, un visu ļoti rūpīgi samīca.

Cepamajā traukā ielej ūdeni. Pievieno smaržīgos piparu graudus un lauru lapas. Sagriež sīpolu un liek cepamā trauka apakšā. Ar rokām, kas iepriekš samitrinātas siltā ūdenī, izveido divas maltās gaļas ruletes formas un ieliek cepamajā traukā.

Cepamo trauku liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem un cep aptuveni 60 minūtes.

Apetītlīgā rulete pēc holandiešu receptes ir gatava! Sagrieziet to porcijās un pēc pasniedziet kopā ar iemīļotām piedevām. Cepti kartupeļi ar parmezānu un garšaugiem ir lieliski piemēroti šim ēdienam. Ar šādu dārzeņu piedevu sulīgā rulete tiks noēsta dažu minūšu laikā.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More