Plācenīši “Glābēji” uz kefīra bāzes. Cepu, kamēr vārās tējkanna

edzive

Slinkie plācenīši “Glabēji” uz kefīra bāzes, pildījums var būt jebkāds un šodien parādīšu divus pildījuma variantus. Plāceņus pagatavot var ļoti ātri, vienkārši, ar tiem patiešām var tikt galā, kamēr vārās tējkanna, un sanāk ļoti gardi un pēc atdzišanas nenosēžas un ir mīksti un mitri.

Sastāvdaļas:

  • kefīrs – 250 ml;
  • ūdens – 40 ml;
  • ola – 1 gab.;
  • sāls – 1/2 tējk.;
  • cukurs – 1 tējk.;
  • milti – 240 gr.;
  • soda – 1/2 tējk.

Pildījums Nr. 1:

  • desa – 150 gt.

Pildījums Nr. 2:

  • olas – 3 – 4;
  • sīpolloki – 50 g.

Pagatavošanas iespējas

Kausā ielej 250 ml kefīra, pārlej ar 40 ml ūdens, uzliek uz uguns un uzkarsē līdz aptuveni 40 grādiem. Ja kefīrs sāk sarecēt, tad nekas.

Gatavojam pildījumu, man šodien ir desa. Ielejiet bļodā, iesitiet 1 olu, pievienojiet pusi tējk. sāls un 1 tējk. cukuru, samaisa un pievieno izsijātus miltus, samīca mīklu. Mīklai jāsanāk pietiekami biezai, tai nevajadzētu notecēt no karotes, bet slīdēt, tikai tagad pievieno pusi tējk. sodas un samaisa, un tagad pievieno pildījumu un samaisa.

Ņemam pannu, pārlej ar augu eļļu, uzkarsē. Apcep no abām pusēm uz vidējas uguns.

Šie pīrādziņi izdodas ļoti garšīgi arī ar lociņiem un olu, pēc tāda paša principa taisām mīklu, pievienojam iepriekšminētās sastāvdaļas, samaisām un uz pannas apcepam.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More