Šis zemeņu tiramisu ir divu iecienītāko desertu apvienojums! Zemeņu kūka un tiramisu! Rezultāts ir visbrīnišķīgākais zemeņu tiramisu, kas ir īpaši krēmīgs, piepildīts ar svaigām zemenēm un viegli saldinātiem cepumiem.
Sastāvdaļas:
- svaigas zemenes 500g;
- 4 ēdamkarotes cukura;
- 1 ēdamkarote citrona sulas;
- saldais krējums 350 ml;
- divas tējkarotes vaiļas ekstrakta;
- krēmsiers 250g;
- pūdercukurs 60g;
- (pēc izvēles) 2 pilieni sarkanās pārtikas krāsvielas;
- 1 iepakojums cepumu “Dāmu pirkstiņi”;
- 60ml apelsīnu sulas.
Pagatavošana:
Lielā bļodā liek sagrieztas zemenes, 2 ēdkamarotes cukuru un citronu sulu. Sajauc kopā un noliek malā, līdz zemenes atsulojas. Sakuļ krēmsieru ar elektrisko mikseri līdz vienmērīgai konsistencei un pievieno klāt zemeņu sulu, kas atsulojusies un 60 g pūdercukura. Sakuļ vēlreiz (es pievienoju arī sarkano krāsvielu, lai sarkanā krāsa būtu vēl izteiksmīgāka). Atsevišķā bļodā saputo putukrējumu, vaniļu un divas ēdzmkarotes cukura.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/06/Screen-Shot-2024-06-05-at-15.42.52.png)
Ar apelsīnu sulu appilina cepumus “Dāmu pirkstiņi”. Pusi no saputotā krēmsiera izlīdzina pa kvadrātveida trauka apakšu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/06/Screen-Shot-2024-06-05-at-15.46.13.png)
Tad virsū krēmam izkārto pusi no dāmu pirkstiņiem. Dāmu pirkstiņiem pa virsu liek zemenes un pēc tam pa virsu uzsmērē putukrējumu.
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/06/Screen-Shot-2024-06-05-at-15.47.41.png)
Kārto slāņus līdz visas sastāvdaļas beidzas. Zemeņu tiramisu ir jāatdzesē ledusskapī (minimālais 6 stundas, bet vislabāk, ja tās būs 6 stundas).
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/06/Screen-Shot-2024-06-05-at-15.49.37.png)
![](https://ereceptes.lv/wp-content/uploads/2024/06/Screen-Shot-2024-06-05-at-15.36.26.png)
Šī tiramisu pagatavošana aizņems aptuveni 25 minūtes jūsu laika un ir lielsisk, vasarīgs deserts!
Ņem vērā:
- lai krēmsiers izdotos salds un garšīgs tam ir nepieciešams pūdercukurs, jo parastais granulu cukurs tajā nespēs tik labi izkust;
- citronu sula lieliski nobalansēs saldumu;
- vaniļa piešķirs interesantāku garšu buķeti;
- apelsīnu sula samitrinās dāmu pirkstiņus, lai tie būtu mīsktāki un garšīgāki!