1.4K
Kolēģe pa telefonu man pastāstīja par gardu torti no biezpiena krēma un šokolādes pankūkām, iedvesmojot arī mani tirgū nopirkt mājas biezpienu. Gaidāmajās brīvdienās palutināšu savus mājiniekus ar šo kārumu!
Sastāvdaļas pankūkām:
- 100 g miltu
- 1,5 ēd.kar kakao
- 300 ml piena
- 2 olas
- 2 ēd.kar. augu eļļas
- 30 g cukurniedru cukura
- šķipsniņa sāls
Sastāvdaļas krēmam:
- 450 g biezpiena
- 20 g sviesta
- 100 ml piena
- 30 g kukurūzas cietes
- 1 ola
- 45 g cukurniedru cukura
- 2-3 g vanilīna
Pagatavošana:
- Lai pagatavotu pankūkas, dziļā bļodā sajaucam olas, cukuru un sāli. Pielejam 100 gramus no kopējā piena daudzuma. sakuļam visu ar slotiņu līdz viendabīgai masai.
- Atsevišķā traukā samaisām miltus ar kakao. Pievienojam tos šķidrajam maisījumam, bet pēc tam pielejam eļļu. Samaisām, un tad pievienojam atlikušo pienu. Atkal samaisām.
- Sakarsētā eļļā uz pannas cepam pankūkas no abām pusēm. Pirms katras jaunas pankūkas cepšanas mīklu apmaisām. No šāda sastāvdaļu daudzuma sanāk 15 pankūkas ar pannas diametru 17 cm.
- Lai pagatavotu krēmu, bļodiņā ieberam biezpienu. Pievienojam olu un mīkstu sviestu. Pielejam pienu. Tad pieberam cukuru, vanilīnu un kukurūzas cieti. Visu sakuļam ar blenderi viendabīgā masā.
- Pārliekam krēmu katliņā un liekam uz uguns. Uzvārām to, pastāvīgi maisot. Kad krēms sabiezējis, izslēdzam plīti.
- Katras pankūkas virsmu pārklājam ar ne pārāk biezu krēma kārtu. Satinam pankūkas trubiņā.
- Uz šķīvja kārtojam 5 satītās pankūkas blakus vienu otrai, pārklājam ar krēmu. Tām pa virsu kārtojam vēl 4 pankūkas (pēc ķieģeļu mūrēšanas principa). Atkal nedaudz krēma. Tad uzliekam vēl 3 pankūkas un pārziežam ar krēmu. Tad 2 pankūkas, krēmu, un pa virsu pēdējo, 15-to, pankūku. Pārklājam tortes virsmu un sānus ar krēmu.
- Tortīti liekam ledusskapī uz 2-3 stundām nostāvēties. Pēc vēlēšanās torti var pārkaisīt ar šokolādes vai kokosriekstu skaidiņām. Labu apetīti!