✅ Šodien vēlos padalīties ar recepti veselīgam garšīgam biezpiena ēdienam, kas pagatavojams vien dažu minūšu laikā, ideāli piemērots brokastīm, uzkodai, vai gardumam pie tējas. Garša atgādina šokolādes krēmu, pat bērni, kuri nenojauš, ka te ir biezpiens, to ēd ar prieku!
Sastāvdaļas:
- Biezpiens – 500 gr.
- Cukurs – 50 gr.
- Ola – 1 gab.
- Sāls – 1/3 tējk.
- Soda – 1/2 tējk.
- kakao pulveris – 20 gr. (2 ēdamkarotes)
- Šokolāde – 100 gr.
- Sviests – 50 gr.
Pagatavošana:
Ņemam labas kvalitātes biezpienu, es ņemu mājās gatavotu. Biezpienam pievieno olu, pievieno cukuru, sāli, sodu.

Biezpienu sablendē līdz vienmērīgai konsistencei. Ja jums nav blendera, tad to var izberzt caur sietu.

Liek karstā ūdens peldē un nepārtraukti maisa, līdz biezpiens izkūst. Biezpienam vajadzētu pārvērsties šķidrā masā un tas aizņem apmēram 10 minūtes, ne vairāk.

Tad pievieno 1 tāfelīti šokolādes pēc jūsu gaumes (man tā šoreiz bija gaišā jeb piena šokolādes tāfelīte), samaisa. Tad pievieno kakao un vēlreiz labi samaisa. Ja vēlaties, varat pievienot vienu sastāvdaļu – vai nu kakao, vai šokolādi.



Bļodu izņem no ūdens peldes, pievieno gabaliņu sviesta.

Labi samaisa un lej veidnēs, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sacietēt.



- Kā pagatavot rabarberu kramblu: vienkārša recepte
- Zivs sanāk maiga kā sviests! Kā garšīgi iesālīt sarkano zivi mājās: dalos ar recepti – viegli sālīts lasis, forele
- Kāpēc armēņu šašliks gatavojas ātrāk par citiem. Gaļas marinādes recepte un citas pagatavošanas nianses
- Esmu izmēģinājusi daudzas receptes, bet atgriežos pie šīs. Vislabākie kabaču jeb cukini ikri bez sarežģītas darbošanās
- Zemeņu ievārījumu vāru tikai pēc šīs receptes – citus nemeklēju, jo saglabājas zemeņu garša un smarža. Un arī bez biezinātāja tas ir biezs