Šis ir viens tradicionālajiem britu saldajiem ēdieniem. To gatavo no kārtām un mēdz saukt par sīkumu desertu. Tas ir ārkārtīgi garšīgs un būs svaigs deserts Ziemassvētku laikam. Deserts ir lielisks arī ar to, ka tas ir viegli pagatavojams un nav strikti jāievēro sastāvdaļas. Tātad improvizācija! Šim desertam ir ļoti daudzas variācijas, bet šodien padalīšos ar savu mīļāko!
Pagatavošana:
Sāksim ar biskvīta pagatavošanu. Bļodā iesijājam 70 gramus miltu, 30 gramus kakao pulvera un vienu tējkaroti cepamā pulvera. Sausās sastāvdaļas sietiņā maisa, lai tās vienmērīgi izsijātos bļodā. Es to daru ar karoti.
Atsevišķā bļodā iesit trīs olas, pievieno 90 gramus cukura un visu kārtīgi samiksē ar mikseri. Putojam aptuveni piecas līdz sešas minūtes, kamēr apjoms bļodā ir dubultojies.
Tad saputotajās olās pa porcijām iesijājam miltus ar kakao jeb sausās sastāvdaļas un bez steigas iecilājam miltus. Kad tas izdarīts, tad mīklu lej formā. Man ir forma 26x26cm lielumā. Liekam cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem uz 20 līdz 25 minūtēm.
Kad biskvīts izcepies, to izņem no cepeškrāsns, atdzesē un sagriež kubiciņos.
Biskvīta kubiņus sadalam divās vienādās daļās.
Tad sāksim gatavot krēmu! Lejam bļodā 300 gramus saldā krējuma un kārtīgi saputojam. Tad putukrējumam pievienojam 250 gramus kulinārijas biezpiena un pievienojam 50 līdz 100 gramus pūdercukura. Ja desertu vēlaties saldāku, tad pievienojiet vairāk pūdercukura.
Pildījuma pagatavošanai var izmantot jebkādas ogas un augļus. Es šoreiz ņemu 400 gramus zemeņu un divus banānus. Zemenes sagriežu kubiciņos, bet banānus ripiņās.
Sākam deserta kārtošanu traukā. Man ir 27×15 cm liela forma. Pirmajā kārtā trauka apakšā ieziežam krēmu un tam pa virsu izkārtojam biskvīta gabaliņus. Gabaliņus liekam tā, lai tie būtu nedaudz atstatus viens no otra. Tad bsikvīta gabaliņus atkal apziež ar krēmu.
Nākamajā kārtā liekam zemenes un banānus. Tad visu kārtīgi apziež ar krēmu.
Nākamajā kārtā pa virsu liek biskvīta gabaliņus un apziežam ar atlikušo krēmu.
Krēmu nolīdzinam un liekam desertu ledusskapī uz vienu stundu.
Pa to laiku pagatavojam šokolādes glazūru. Ņemam 300 gramus piena šokolādes, pārlejam ar 120 gramiem saldā krējuma un liekam karstā ūdens peldē līdz iegūstam vienmērīgu masu.
Glazūru mazliet atdzesē un pārlej pār desertu un izlīdzina. Kad tas izdarīts, tad desertu liek uz 15 minūtēm ledusskapī, lai glazūra pilnībā atdzistu. Pēc vēlmes to var dekorēt, es apkaisu ar šokolādes skaidiņām.
Šādu desertu var pagatavot arī deserta trauciņos vai glāzēs. Deserts ir ārkārtīgi gards un lieliski piemērots svētku laikam!
Sastāvdaļas:
Biskvītam:
- Olas – 3 gab.
- Milti – 70 gr.
- Kakao pulveris – 30 g.
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Cukurs – 90 gr.
- Sāls – šķipsniņa.
Krēmam:
- Saldais krējums 33% – 300g.
- Kulinārijas biezpiens – 250g.
- pūdercukurs -50-100g.
Glazūrai:
- Šokolāde – 300 g.
- Saldais krējums 33% – 120 gr.
Pildījumam:
- Zemenes – 400 g.
- Banāni – 2 gab.
- Kartupeļus salātiem vairs nevāru: redzēju, kā tos gatavo restorānos un tagad daru tāpat
- Garšīga mājās gatavota aukstā gaļa bez noslēpumiem! Kā pareizi pagatavot dzidru galertu
- Pēdējā laikā bieži pērku parastu lavašu: parādu, ko no tā gatavoju (vienkārši, bet neparasti)
- Salāti svētkiem: vienkāršas un garšīgas receptes! Jums noteikti garšos!
- Trifle. Deserta recepte, kas ir vairāk kā 400 gadus sena