Gādīga saimniece kaltē citronus kilogramiem, lai gan tie veikalā ir pieejami cauru gadu. Noskaidrosim, kādēļ viņa to dara

edzive

Daudziem cilvēkiem nudien nav skaidrs, kādēļ mājās būtu jāuzglabā kaltēti citroni. Un vispār, kurš citronus kaltē, ja tie ir nopērkami jebkurā pārtikas veikalā? Izrādās, ka ir ne mazums saimnieču, kuras labprāt kaltē gan citronus, gan citus augļus. Iemesli ir visdažādākie. Lūk, 5 galvenie:

Ekonomijai

Reģionos, kur citronu cena mainās, atkarībā no sezonas, uzglabāt mājās kaltētos augļus ir visai lietderīgi. Lai nebūtu lieki jātērējas, var iegādāties uzreiz vairākus kilogramus augļu par izdevīgāko cenu un izkaltēt tos. Un tad, kad cenas pieaugs, un citiem pie kases nāksies šķirties no lielākām naudas summām, šīs saimnieces mierīgi varēs izmantot pašas savus krājumus.

Ērtībai

Kaltētas citronu šķēlītes ir ļoti praktiskas un ērtas pārnēsāšanai. Darbā tās ir viegli izņemt un pievienot savai tējai. Vai arī iemest kaltēta citrona gabaliņu parasta ūdens pudelē. Kā alternatīvu var izmantot pat ne kaltētas citronu šķēlītes, bet citronu pulveri. Jo nav jau īpašas starpības, kādā veidā uzņemt vērtīgās uzturvielas.

Nav jāskrien uz veikalu

Domāju, ka piekritīsiet, ka ne vienmēr ir iespēja aizskriet līdz veikalam. Iedomāsimies, ka stāvam virtuvē un nav iespējams atkāpties no plīts pat uz brīdi, bet svaiga citrona ledusskapī, izrādās, nemaz nav. Bet tas mums šobrīd būtu ļoti nepieciešams. Tādā situācijā mums talkā nāk sagatavotie kaltētie augļi.

Kā sastāvdaļa

Ja saimniecei patīk gatavot vitamīnu vai garšvielu maisījumus, kaltētie augļi būs tieši laikā. Ja svaigo augļu maisījumi ātri bojājas un tie jāuzglabā tikai ledusskapī, tad sausos mierīgi var turēt skapītī, un tie nebojāsies ļoti ilgi. Bet visas uzturvielas un garšas īpašības saglabāsies. Tādējādi gan ieguvums būs lielāks, gan arī atliks vairāk vietas ledusskapī.

Skaistumam un aromātam

Saulainās kaltētās citronu šķēlītes burciņā ir ne tikai veselīgas, bet arī ļoti skaisti izskatās. Tā kā tās var kalpot ne tikai kā garšas uzlabotāji, bet pildīt arī dekoratīvas un aromatizējošas funkcijas. Ielieciet nedaudz kaltēto šķēlīšu glītā trauciņā un pēc iespējas ar kaut ko izrotājiet arī vāciņu. Novietojiet to viesistabā kā skaistu dekoru.

Ikviena saimniece pati var izlemt, kādus produktus kaltēt vai sasaldēt. Tomēr nevar noliegt, ka šāda ekonomijas un praktiskās pielietošanas metode ir ievērības cienīga. Ja esi jau mēģinājusi kaltēt citronus vai citus augļus, dalies savā pieredzē komentāros. Ja nē, tad tev ir 5 nopietni iemesli, lai to pamēģinātu. Viss ir vienkārši: ja ir vēlēšanās, tad tikai uz priekšu!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More