Salāti, kurus viesiem es gatavoju ar žāvētu vistiņu, bet mājiniekiem tie garšo arī ar vārīto vistas gaļu

edzive

Šoreiz mēs gatavosim burkānu salātus ar žāvētu vistu. Lielisks ēdiens, kas priecēs gan acis, gan vēderu. Un, starp citu, nav nemaz jāgaida svētki, lai tos pagatavotu. Vai tad mēs paši neesam pelnījuši, lai sevi palutinātu ar gardu maltīti tāpat vien, kaut vai darba nedēļas vidū? Protams, ka esam!

Tikai vajadzēs parūpēties par kvalitatīvām un svaigām sastāvdaļām. Ar dārzeņiem viss skaidrs, bet vistiņu izvēlieties žāvētu un noteikti paskatieties uz izgatavošanas datumu. Tikai nejauciet to ar iepakošanas datumu.Tai ir jābūt iepakotai vakuumā bez lieka šķidruma un piemaisījumiem. Visam vistiņas šķidrumam ir jāatrodas iekšpusē. Tā ir kvalitatīva produkta pazīme.

Sastāvdaļas:

  • žāvēta vistas krūtiņa
  • 4 kartupeļi
  • 5 olas
  • 150 g cietā siera
  • 2 burkāni
  • 250 g majonēzes
  • 2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana:

  1. Majonēzi varam pagatavot paši no eļļas, sinepēm, citronu sulas un jēlas olas. Visas šīs lietas sakuļam blenderī, un pēc pāris sekundēm majonēze gatava. Var izmantot arī grieķu jogurtu bez piedevām. Tur gan kaloriju ir mazāk, gan arī konsistence būs cita. Jebkurā gadījumā smalki sarīvējam ķiplokus un sajaucam ar mērci. Tas tad arī būs aizdars mūsu salātiem.
  2. Uz rupjās rīves sarīvējam vārītus kartupeļus. Tā būs pamatne. Tā ir garšīga un sātīga, taču pārāk sausa. Tā kā pamatni noziežam ar mūsu aizdaru un noliekam maliņā, lai kartupeļi pievilktos. Vistiņu sagriežam smalkās strēmelēs un liekam virsū noziestajiem kartupeļiem. Tai pa virsu arī derētu uzklāt nedaudz majonēzes.
  3. Cieti novārām olas. Baltumus sarīvējam pa virsu vistai, bet dzeltenumus pagaidām neaiztiekam. Nākamā būs rīvētu vārītu burkānu kārta. Arī to pārklājam ar mērci. Jā, skaisti piesātināto krāsu gan negribas sabojāt, taču salātiem ir ne tikai skaisti jāizskatās, tiem jābūt arī garšīgiem.
  4. Priekšpēdējā kārta, protams, ir rīvētais siers. Uzkaisām, izlīdzinām un uzklājam mērci ar ķiplokiem. Un, lai piešķirtu gatavajam ēdienam skaistu krāsu, pārkaisām to ar rīvētu olas dzeltenumu. Tas ar mērci vairs nebūs jāpārklāj. Lai gan dzeltenums ir visai sauss, taču tā mums nav daudz, un tas pagūs uzsūkt mitrumu no apakšējām salātu kārtām, nezaudējot savu izskatu. Ieliekam salātus uz pusstundu ledusskapī. Pēc tam izņemam un ceļam galdā jau gatavus visgardākos salātus.

Lielā olbaltumvielu daudzuma dēļ šos salātus varētu pat nosaukt par diētiskiem: vistas gaļa un vārītās olas tam ir lielisks pierādījums. Un arī majonēzi ir iespējams aizstāt. Dārzeņi, lai arī vārīti, tomēr satur daudz šķiedrvielu, kas palīdz mums nomest liekos kilogramus. Tikai ar kartupeļiem gan nevajadzētu pārcensties, jo tie satur daudz cietes.

Kā alternatīvu var izmantot arī vārītu vistas gaļu. Taču tā būs daudz sausāka pēc savas struktūras, un garša tai ir pavisam citāda. Cilvēkiem, kas rūpējas par savu figūru, tā būs tieši laikā. Taču, lai šādus salātus pasniegtu viesiem, labāk vajadzētu pieturēties pie oriģinālās receptes. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More